A Thai Airways tájékoztatása szerint fontos technikai módosítások miatt az Airbus A380-as típus egyelőre nem tudja megkezdeni a menetrendszerinti közlekedést a londoni Heathrow repülőtérre – értesült az ATW Online hírportál.

Az első, Superjumbo által repült londoni járat az eredeti tervek szerint 2013. december 1-jétől indult volna Bangkokból, a cég vezetősége azonban úgy döntött, hogy az Airbus A380-as repülőgépek szárnyain más üzemeltetőknél már korábban jelentkező repedések kiküszöböléséhez szükséges módosítások miatt még nem állítja szolgálatba a típust ezen az útvonalon. A Thai Airways szóvivője megerősítette, hogy a szerkezeti átalakítások a szárnyvégeket is érintik.

A légitársaság a hat darabos géprendeléséből már négy darabot átvehetett, amelyek Európán belül Frankfurtba és Párizsba is üzemelnek menetrendszerűen. A maradék kettő példány, melyek átadásának időpontja egyelőre ismeretlen, Londonba és Sydneybe fog közlekedni.


A Thai Airways jelenleg napi két járatot üzemeltet a brit fővárosba, amelyeket napközben Boeing 747-es, este pedig Airbus A340-es repülőgépekkel fognak lebonyolítani a Superjumbo üzembe állásáig, amely 2014. október 30-ra lett eltolva.

Nem ez az első eset, hogy a légitársaságnak problémája akad a legnagyobb Airbus-szal. A gyártási program során bejelentett sorozatos időbeli csúszások miatt már korábban úgy döntött a fuvarozó cég, hogy 8 darab Airbus A330-200-as típusú repülőgépet rendel az A380-asok késése által okozott kapacitás kiesés pótlására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!