A német turisztikai cégóriás, a TUI Group bejelentette, hogy öt európai leányvállalatának irányítását központosítja és egy egységes TUI márkanév alatt üzemelő légitársaságot fog üzemeltetni a jövőben a hatékonyabb működés érdekében.

Az érintett fuvarozók között szerepel a belga Jetairfly, a brit Thomson Airways, a holland Arke Fly, a svéd TUIfly Nordic, valamint a hannoveri bázisú TUIfly.

A francia leányvállalat, a Corsair International megtartja márkanevét és önálló irányítását is.

Az érintett légitársaságok továbbra is megtartják a repülőgép-üzemeltetésre feljogosító engedélyüket (AOC), azonban a cégek irányítását centralizálják, valamint egyes támogató és háttértevékenységeket (pl. a repülőgép karbantartást és informatikai tevékenységeket) összevont szervezeti egységek fognak ellátni – írja cikkében a CH Aviation hírportál

Ennek köszönhetően sokkal hatékonyabbá fog válni a cég működése, mivel a személyzetek és a repülőgép-flotta vállalaton belüli mozgatása is sokkal egyszerűbb lesz. Könnyebben lehet majd mindig az aktuális keresletnek megfelelő járatot üzemeltetni, a társaság hálózatán belül, de akár az utasszállítók bérbeadása is kivitelezhető lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A TUI flottája a 2018-as gazdasági évben
3 db Embraer E-190
12 db Boeing 737-700
89 db Boeing 737-800
14 db Boeing 757-200
8 db Boeing 767-300ER
14 db Boeing 787-8

Az átszervezéstől, melynek hatása 2018-as gazdasági évtől érződhet majd a cég mutatóin, körülbelül évi 50 millió eurós megtakarítást vár a TUI igazgatósága.

A cégcsoport megújítása a Jetairfly, valamint az Arkefly légitársaságokkal kezdődik, melyet a TUIfly Nordic, valamint a brit Thomson követ.

A program befejeztével a légitársaság repülőgépparkja összesen 140 darab utasszállítóból fog állni, melyek a brazil Embraer E-190-es gépek kivételével mind a Boeing által gyártott típusok lesznek.

A TUI cégcsoport a flottájának modernizálásáról is gondoskodik, így már véglegesített egy megrendelést az amerikai gyártóval, mintegy 257 millió dollár értékben, amely alapján 1 darab Boeing 787-es szélestörzsű gépet vásárol, míg további egy példányra opcionális vásárlási jogot szerzett. A TUI-csoport 40 gépes Boeing 737-8 MAX megrendelésének első példányát 2018 első negyedévében adják majd át.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!