Újabb lépés a néhány éve tartó amerikai óriások egyesülési folyamatában:

Két amerikai légi óriás egyesülhet
2012. január 21. | 17:25

Az egyesülés lehetőségét fontolgatja a US Airways az American Airlines csődvédelembe menekült anyavállalatával – írja a Bloomberg meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A két cégnek együttesen mintegy 20%-os részesedése lenne az amerikai piacon.

A US Airways annak lehetőségét tanulmányozza, hogy fúzióra lépjen az American Airlines anyavállalatával, az AMR Corp.-pal. Ezzel a forgalom alapján a harmadik és az ötödik legnagyobb amerikai légitársaság egyesülhet, amelyek együttesen az amerikai piac 20%-át birtokolhatják. A Bloomberg információi szerint ez azonban legkorábban csak egy év múlva esedékes és a US Airways még meg sem kezdte a tárgyalásokat az AMR vezetőségével.

A US Airways-t az elmúlt években több légitársasággal is szóba hozták, 2006-ban a Delta Air Lines-t próbálta meg felvásárolni, ami végül nem járt sikerrel, majd a United Airlines-zal folytatott fúziós tárgyalásokat, amelyek végül szintén eredménytelenül zárultak. A Delta végül a Northwest Airlines-zal egyesült, a United Airlines pedig a Continental Airlines-zal olvadt össze.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint ismeretes, november végén az AMR bejelentette, hogy csődvédelembe menekül annak érdekében, hogy a hitelezők nyomása nélkül hajthasson végre egy reorganizációs programot azt követően, hogy nem sikerült a szakszervezetekkel megállapodni bércsökkentésekről. Az American Airlines volt az egyetlen a három nagy amerikai légitársaság közül, amelyik nem folyamodott csődvédelemhez a 2001-es terrortámadást követően, míg a United és a Delta már akkor átesett a csődvédelemnek köszönhetően egy gyors reorganizáción.

forrás: portfolio.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!