Tizenkét, Budapest légiforgalmában meghatározó légitársaság, illetve légitársasági képviselet levélben fordult a Budapest Airport vezérigazgatójához, melyben kifejezik aggodalmukat az új reptéri díjszabással kapcsolatosan, egyúttal sürgetik, hogy mihamarabb üljenek tárgyalóasztalhoz a számukra sérelmes pontok megvitatásáraírja cikkében a turizmus.com.

A levélben hangsúlyozzák: az érdekek közösek, ahogy a reptérüzemeltető, úgy ők is szeretnének minél több utast szállítani Budapestre és Budapestről. Ám a jelenlegi helyzetben úgy érzik, semmilyen mozgásterük nincs, és képtelenek további fejlesztésekre.

Az aláírók a következők: Air France – KLM, Alitalia, Aviareps Kft., British Airways, Brussels Airlines, Chapman Freeborn Air Market Kft., LOT Polish Airlines, Qatar Airways, Swiss International Airlines, TAROM, Travel Service, Turkish Airlines.

Kapcsolódó cikkünk:
Üresedő sátrak és sokasodó problémák
Alig egy hete jelentette be O’Leary, hogy a Ryanair 40%-os leépítést hajt végre budapesti bázisán. Mit lép a Budapest Airport?
.

Szakmai választ ad majd a Budapest Airport

A repülőtér üzemeltetője – a turizmus.com szerkesztőségének kérdésére válaszolva – meglepetését fejezte ki, hogy a nyilvánossághoz is eljuttatta valaki azt a levelet, amelyet a légitársaságok a repülőtér vezetésének szántak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport továbbra sem kíván a légitársasági partnereinek a sajtón keresztül üzengetni. A levelüket megkaptuk – fogalmazott a repülőtér kommunikációs igazgatója, az abban leírtakat tanulmányozzuk és mérlegeljük, arra készül a megfelelő szakmai válasz.

Hozzátette, hogy nyilvánvalóan tarthatatlan helyzet, hogy a Malév-csőd által okozott károkat, veszteségeket vagy az önkormányzat által 330%-kal megemelt telekadó pénzügyi következményeit egyedül a Budapest Airport viselje.

Forrás: turizmus.com

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!