Egyre több fegyvert akarnak az utasok poggyászban a gépek fedélzetére vinni az Egyesült Államokban, egy év alatt 28 százalékot ugrott az elkobzott fegyverek száma.

Fotó: TSA | © AIRportal.hu

Fotó: TSA

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) legfrissebb összesítéséből kiderül, hogy az elmúlt évben összesen 3391 fegyvert koboztak el az emberektől, akik ezeket kézi, illetve feladott poggyászban a gépek fedélzetére akarták vinni. Ez 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban és háromszor annyi, mint tíz évvel ezelőtt. A fegyvertartás ugyan legális az államokban, de azt természetesen nem szabad a gépek fedélzetére vinni.

A legtöbben viszont nem hogy fel akarták adni az eszközt, még biztosra is mentek, mivel 83 százalékuk töltve is volt.

A legtöbb fegyvert, 198-at Atlantában foglalták le, ez már csak a nagy számok törvénye alapján sem meglepő, mivel ez a repülőtér a legforgalmasabb nem csak Az államokban, de az egész világon is 100 millió feletti utasforgalommal. A top 10-ben Dallas, Houston, Poenix, Denver, Orlando, NashwilleTampa, Austin és Salt Lake City szerepel. Összesen 238 repülőtéren találtak a poggyászban lőfegyvert.

A TSA egy fotókollázst is készített a begyűjtött fegyverekről, ebből kiderül, hogy többnyire maroklőfegyverekről van szó különböző méretekben, akad a klasszikus Coltból ugyanúgy, mint Smiss & Wessonból. Szerencsére azért annyira senki nem volt elvetemült, hogy gépfegyvert próbáljon a fedélzetre lépni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Volt viszont egy halom ember (pontos számot a TSA nem adott meg), akik kézigránátot, vagy annak műanyag, ártalmatlan utánzatát akartak a gépre vinni. Ezekkel az a probléma, hogy a TSA csak akkor tudja meg, hogy eredetiek-e vagy sem, ha szakértő megvizsgálja őket.

Ezeken kívül volt még számos olyan eszköz, amelyet elkoboztak, mert tilólistán vannak. Fűrészek, tollba, övcsatba, sőt, rúzsba rejtett kés, sokkolók, dobócsillagok, robbanó mellény, formalinba áztatott csikóhal is fennakadt az ellenőrzésen.

Korábban a TSA publikált egy videót is, amelyben a 10 legfurcsább lefoglalt eszközt gyűjtötték össze.

A 10 legfurcsább reptéren elkobzott tárgy.

Forrás:TSA YouTube Csatorna