Két-két utazási iroda párhuzamos szervezésének köszönhetően április közepétől vasárnaponként két orosz charterjárat is közlekedik Moszkva és Sármellék között, az utazásszervezők júniustól azonban már egy közös járatot üzemeltetnek – tudta meg az MTI az érdekeltektől.

Az orosz tulajdonú, Budapesten és Hévízen is jelen lévő 1000 Út utazási és ingatlaniroda március 3-án közölte az MTI-vel, hogy az orosz Devizu kiutaztató céggel közös szervezésben április 14-től november 1-jéig a Tatarstan Airlines charterjáratot indít Moszkva-Domogyedovo és a Hévíz-Balaton Airport között. Tíz nappal később Moszkvában jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere, hogy szintén április 14-től a Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group is elindítja a Yakutia légitársaság által üzemeltetett járatait Moszkva Vnukovo repteréről Sármellékre.

A két, egymástól függetlenül szervezett járatok indítása kapcsán a nyugat-balatoni repteret működtető Hévíz polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: az 1000 Út szervezéséről csak későn értesültek, ezért a repülőtér fogadókapacitásainak korlátai miatt egyeztetniük kellett. A két moszkvai járat ugyanis szinte egy időben landolt volna Sármelléken, de a Lufthansa egyébként szombati chartergépének érkezését is erre a napra kérték át.

Papp Gábor hozzátette: az egyeztetések sikeresek voltak, minden gép fogadásáról gondoskodni tudnak, és az utazásszervezők arról is megállapodtak, hogy a nyártól már közösen üzemeltetik a chartereket.

Alekszander Baranov, az 1000 Út tulajdonosa az MTI megkeresésére megerősítette, hogy megegyezés született a két-két utazásszervező között. Ennek értelmében május 26-ig párhuzamosan repülnek gépeik a Hévíz-Balaton Airportra, júniustól azonban már együtt üzemeltetik járataikat a Robinson Toursszal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az orosz tulajdonos elismerte: talán későn juttatták el hivatalos kérelmüket a járatok fogadására Sármellékre, de a hévízi polgármester segítségével sikerült egyeztetni a párhuzamosság kiküszöböléséről. Időközben ugyanis már több mint ezer jegyet adtak el, ezzel hat járatuk teljesen megtelt, ezért még egy hétfői járatot is be kellett illeszteniük május utolsó hetére.

Az orosz turisták Magyarország és Hévíz iránti, egyre fokozódó érdeklődése az ország jó hírének, a Magyar Turizmus Zrt. és más turisztikai szereplők marketingjének, illetve a közvetlen charterjáratok indításának egyaránt köszönhető – fogalmazta meg Alekszander Baranov. Elmondta azt is: a múlt évben 63 ezer orosz, ukrán, kazah, azerbajdzsáni és fehérorosz utast hoztak buszos, vonatos vagy repülőgépes útjaikkal Magyarországra, idén pedig további 15-20 százalékos növekedést várnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!