Átvette első négy darab ATR 72-600-as regionális turbólégcsavaros repülőgépét az Iran Air. Az iráni nemzeti légitársaság és a francia-olasz ATR idén állapodtak meg 20 darab ATR 72-600-as repülőgép kötelező érvényű megrendeléséről és további húsz darabra szóló opcióról.

Az Iran Air az országgal szembeni nemzetközi szankciók feloldását követően kezdte modernizálni flottáját. Az ATR 72-es repülőgépek első sorban a légitársaság belföldi útvonal-hálózatán kapnak szerepet, hogy összekössék az egyes régiókat és a helyi gazdaságok működését erősítsék.

Az országban hatvan olyan repülőtér működik, ahol az ATR képes üzemelni, ezek közt komoly kihívást jelentő repülőterek is vannak, például kisebb, szilárd burkolatú futópályával nem rendelkező repterek és a hegyvidéki régiók repülőterei.

Fotó: ATR | © AIRportal.hu

Fotó: ATR


Az ATR 72-600-as repülőgépek 68-78 utas szállításra képes regionális gázturbinás légcsavaros repülőgépek. A két Pratt & Whitney 127M típusú hajtóművel felszerelt repülőgépek hatótávolsága teljes terheléssel 1 665 kilométer.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Cikkajánló Budapesti járatot indítana az Iran Air

Budapest felé kacsintgat az Iran Air, az iráni nemzeti légitársaság Teheránból indítana járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!