Izrael és az Egyesült Arab Emírségek diplomáciai kapcsolatfelvétele után az El Al és az Etihad máris azon gondolkozik, hogyan tudnának együttműködni, közös képzés és code-share megállapodás is a lehetőségek között van.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok közvetítésével diplomáciai kapcsolatot létesített Izrael és az Egyesült Arab Emírségek. A történelmi eseményt követően az első, ünnepi különjáratot augusztus 31-én az El Al Boeing 737-ese teljesítette Tel Aviv és Abu-Dzabi között.

Tony Douglas, az Etihad, és Gonen Usishkin, az El Al vezérigazgatója. Fotó: Etihad

Ez után a két ország légitársaságai is bejelentették, hogy menetrend szerinti járatokat indítanak, az El Al, az Arkia, az Israir és a Flydubai is repülni fog Tel-Aviv és Dubaj között.

Az Etihad és az El Al vezetői a gazdasági kapcsolatépítés újabb állomásaként a Reuters jelentése szerint szándéknyilatkozatot írtak alá az együttműködési lehetőségek feltérképezéséről.

A megállapodás értelmében áruszállításban, mérnöki szolgáltatásokban, a pilóták és a légiutas-kísérők képzésében kívánnak majd közösen dolgozni, de code-share megállapodást is köt a két légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Etihad a jövő nyári menetrendi időszak elején, március 28-án kezdi meg a napi, menetrend szerinti közlekedést bázisa, Abu-Dzabi és Tel-Aviv között. Az Etihad volt egyébként az első öböl-menti légitársaság, amely az Emírségekből Izraelbe repült október 19-én egy rendkívüli járattal.