A KLM és Amszterdam városa szorosabbra fűzi kapcsolatait a kínai Xiamen Airlines-szal, ahová 2011 óta hetente három járat indul. A holland királyi légitársaság ügyvezető-igazgatója, Pieter Elbers március 3-án írt alá szándéknyilatkozatot a kínai Xiamen Airlines-szal, valamint Amszterdam városával azzal a céllal, hogy erősítse az együttműködést és az elérhetőséget Hollandia és Kína között. Az eseményen jelen volt Amszterdam polgármestere, Eberhard van der Laan, valamint Zhao Dong, a Xiamen Airlines vezérigazgató-helyettese is.

A KLM szorosabbra fűzi kapcsolatait a kínai Xiamen Airlines-szal, a meglévő KLM járatok mellett júliustól a Xiamen 787-ese is repül Amszterdamba. (Fotó: Boeing) | © AIRportal.hu

A KLM szorosabbra fűzi kapcsolatait a kínai Xiamen Airlines-szal, a meglévő KLM járatok mellett júliustól a Xiamen 787-ese is repül Amszterdamba. (Fotó: Boeing)

„Nagyon örülök, hogy ezzel az aláírással egy még magasabb szintre emelhetjük együttműködésünket a Xiamen Airlines-szal. Ennek köszönhetően még több választási lehetőséget tudunk majd biztosítani utasainknak. Kínai partnereinkkel közvetlenül kötjük össze Európát Kínával, valamint az ország másodlagos repülőtereire még rövidebb transzfer időt kínálhatunk ügyfeleinknek.” – mondta el Pieter Elbers, a KLM ügyvezető-igazgatója.

„Amszterdam városa örömmel támogatja ezt az együttműködést. A közvetlen járatok Xiamenből Amszterdamba megfelelően tükrözik azokat a nemzetközi partneri kapcsolatokat, amelyek Amszterdam és számos kínai város közt jöttek létre, mind gazdaságilag, mind kulturálisan. Mi több, Amszterdam régiója megfelelő befektetési környezetet kínál azoknak a kínai cégeknek, amelyek a holland fővároson keresztül szolgálják ki az európai piacot.” – nyilatkozta Eberhard van der Laan, Amszterdam polgármestere.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Xiamen Airlines már bejelentette, hogy ezen a nyáron Amszterdamba indítanak járatokat névadó városukból. A Xiamen Airlines a KLM partnerének, Kína legnagyobb légitársaságaként ismert China Southern Airlines-nak leányvállalata. A Xiamen Airlines üzemelteti a legnagyobb Boeing flottát Kínában, valamint a vállalat 28 éve nyereséges, ami egyedülálló rekord.

Mindkét légitársaság tagja a SkyTeam légiszövetségnek. A Xiamen Airlines járatai kódmegosztással fognak együttműködni a KLM-mel.

A KLM hetente 57 járatot indít Kínába, partnerével, a China Southern Airlines-szal közösen. A KLM, nyolc közvetlen kínai desztinációjával a legkomolyabb összeköttetőnek számít a légiközlekedésben Európa és Kína közt: Hongkong, Peking, Sanghaj, Xiamen, Hancsou, Csengtu, Taipei és Tajvan is szerepel a palettáján. A nyolcadik úti cél Kanton városa, amelyre a China Southern Airlines szállít utasokat. Xiamen és Hancsou egyedülálló KLM desztinációnak számít, hiszen ezekbe a városokba semelyik másik európai légitársaság nem indít nonstop járatokat.

A KLM öt kínai légitársasággal folytat együttműködést: China Southern, China Eastern, Xiamen Airlines, Sichuan Airlines és a tajvani China Airlines. Kína legnagyobb légitársasága, a China Southern Airlines 2007-ben első kínai légitársaságként csatlakozott a SkyTeam légiszövetséghez. A KLM és a China Southern Airlines 2001 novembere óta van partneri kapcsolatban. A Xiamen Airlines 2012. november 21-én csatlakozott a SkyTeam légiszövetséghez. A partnerek biztosítják, hogy azok a másodlagos repülőterek is könnyen megközelíthetők, rövid csatlakozási idővel, amelyekre a KLM nem utaztat. A holland királyi légitársaság így minden évben egymillió utast szállít Kína és Európa közt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!