Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Éjfélig tartó egyeztetés után konkrét eredmény nélkül ért véget a Budapest Airport hivatalos sztrájktárgyalása a szakszervezetekkel. A vállalat vezetése átfogó, aláírásra kész megállapodás tervezetet juttat el a szakszervezetekhez, még az éjszaka folyamán.

A tárgyalások, amelyek délelőtt fél tíz óta szinte megszakítás nélkül folytak, röviddel éjfél előtt értek véget, miután a szakszervezetek fáradtságra hivatkozva kérték az egyeztetések felfüggesztését.
A vezérigazgató 2008. december 17. szerdán 10:00 órára, újabb hivatalos tárgyalásra hívta a sztrájkbizottság vezetőit a BA elnöki tárgyalójába.

A tárgyalásokkal egy időben az elmúlt napokhoz képest lényegesen javult a ferihegyi repülőtér 2-es termináljának áteresztő képessége. Napközben mind a négy utasbiztonsági folyosó üzemelt, sőt megoldódott a tranzit-folyosó ellenőrzésének kérdése is. Így az átszálló utasok is zavartalanul közlekedhettek Ferihegyen.

Az utasbiztonsági ellenőrzésnél napközben megszűnt a sorban állás, amióta reggeltől munkába álltak a Görögországból érkezett utasbiztonsági ellenőrök. A görög repülőtéri szakemberek a magyar kollégáikkal közösen, azok felügyelete mellett végzik az ellenőrzést – a Budapest Airport alkalmazottaiként. Tevékenységüket napközben a helyszínen ellenőrizték az Országos Munkaügyi Felügyelet ellenőrei, akiket a rendőrök is elkísértek a terminálra.

Forrás: BA

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!