2012. december 12. szerda éjszaka 00:30-tól 05:30-ig (helyi idők) bezárják Ferihegyet. Ebben az időszakban a repülőtér nem fogad és nem indít járatokat, sőt a légitársaságok még kitérő repülőtérként és kényszerhelyzet esetén sem használhatják majd a budapesti repülőteret.

A kérdéses időszakban nem érkeznek és nem indulnak sem menetrend szerinti, sem charter járatok a repülőtérről, így a leállás várhatóan nem fogja érinteni az utasforgalmat. A Notam üzenetben karbantartási munkálatokat nevezik meg az éjszakai reptérzár okaként, azaz ezúttal egy előre tervezett leállásról van szó.

Az AIRportal.hu információi szerint a karbantartás a ferihegyi irányítótornyot és az egész repülőteret múlt hét péntek déltől szombat reggelig megbénító, a torony elektromos ellátórendszerében felmerült hiba javításával van összefüggésben.

Értesüléseink szerint az előre tervezett karbantartás során, a múlt hét péntekről szombatra virradó éjszaka folyamán, a repülőtér mihamarabbi újranyitásának érdekében kidolgozott gyors és ideiglenes áramellátó rendszert fogja a végleges megoldásra cserélni a Budapest Airport.

Friss (2012.12.12. 17:30): A repülőteret a tervek szerint a hajnali órákban újra megnyitották. A reggeli induló és érkező járatok többsége a menetrendhez képest maximum 10-15 perces késésekkel közlekedik a Budapest Airport járatinformációs oldala szerint.

Szerkesztőségünk információi szerint mind az ideiglenes megoldást, mind az éjszaka üzembe álló új áramellátó rendszert a repülés biztonságának maximális figyelembevételével, az illetékes hatóságok ellenőrzése mellett dolgozta ki a Budapest Airport.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunkhoz érkezett információk szerint pontatlanok azok a sajtóértesülések, miszerint a repülőtéri katasztrófavédelmi szolgálat tulajdonában lévő, teherautóra rögzített generátor biztosítja az áramot az irányítótoronyban. Az értesülést, melyet az MTI adott hírül az Indóház közlekedési oldal cikkére hivatkozva sem a Budapest Airport, sem a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem kívánta érdemben kommentálni.

A Budapest Airport által közzétett NOTAM üzenet:

A2432/12 NOTAMN
Q) LHCC/QFALC/IV/NBO/A /000/999/4726N01916E005
A) LHBP B) 1212112330 C) 1212120430
E) AERODROME CLOSED DUE TO MAINTENANCE.AERODROME WILL NOT BE
AVAILABLE
AS DEPARTURE/DESTINATION/ALTERNATE AERODROME AND EMERGENCY LANDING.
CREATED: 10 Dec 2012 16:24:00
SOURCE: EUECYIYN

A NOTAM jelentése.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!