Eladja catering kiszolgálással foglakozó leányvállalatát az Qantas az Emiratesnek.

Az ausztrál Qantas légitársaság eladja az Emirates-csoporthoz tartozó Dnata-nak a cateringgel foglalkozó leányvállalatát, a Qantas Catering Groupot.

A kiszolgálócég minden eszköze és dolgozója átkerül a dubaj-i céghez, amely ausztráliai és globális terjeszkedési stratégiájának részeként vásárolta fel a céget.

A felvásárló Dnata anyavállalata, az Emirates légitársaság már eddig is több területen partnerségben állt egymással, az mostani üzletkötéssel azonban a kapcsolat még szorosabbá válik majd, mivel a Qantas gépeit továbbra is a Qantas Catering szolgálja majd ki, az adás-vételi szerződés szerint minimum tíz évig.

Forrás: Qantas

A cég ezerkétszáz dolgozója átkerül a dubaji óriáscég alkalmazásába, melynek ezzel négyezer ausztrál alkalmazottja lesz összesen.

Emellett felkerül a cég térképére Brisbane, Melbourne, Perth és Sydney, ezzel tizenegyre nő azon ausztrál repterek száma, ahol a Dnata valamely szolgáltatása elérhető a légitársaságok számára.

Dubaji székhelyű kiszolgálócég jelenleg agresszívan terjeszkedik a világpiacon, Ausztrália mellett Vancouverben, és Dublinban is létrehozott már egy-egy bázist.