Iparági források szerint a Qatar Airways megszabadul a Cargolux, luxemburgi cargo légitársaságban birtokolt részesedésétőladta hírül a Flightglobal.

A dohai légitársaság a tavalyi évben jutott hozzá a Cargolux részvényeinek 35%-ához és azóta sürgeti a légitársaság újjászervezését. Azonban mivel a Qatar által szorgalmazott változásokat a többi részvényes akadályozza, a légitársaság vezetése elvesztette a türelmét és a részvények eladása mellett döntött. A Qatar Airways nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit.

Frissítés (2012.11.21.): A Qatar ma megerősítette, hogy eladja 35%-os részesedését a Cargoluxban.

Ha összeolvad a TNT Express a UPS-szel, eladják a TNT Airways-t

Szintén eheti hír, hogy a TNT Express csomagküldő vállalat azt tervezi, hogy eladja a TNT Airways-t és a spanyol Pan Air Lineas Areas légitársaságot az ASL Aviation csoportnak – számolt be az Air Cargo World szakportál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az eladás azonban csak akkor fog létrejönni, ha megtörténik a TNT-Express és UPS összeolvadás. Ennek a megállapodásnak a megkötését 2012. végére várják.

Az ASL Aviation csoport a Compagnie Maritime Belge (CMB) és a 3P Air Freighters vegyesvállalata, amely jelenleg három légitársaságot birtokol: az ír Air Contractors-t, a francia Europe Airpost-ot és a dél-afrikai Safairt. 1 200 munkavállalót foglalkoztatnak és 90 repülőgépes flottával rendelkeznek.

Az esetleges átvételt követően az ASL teljes mértékben átvenné a két megvásárolt légitársaság jelenlegi útvonalait és kulcsfontosságú alvállalkozójává válna az új UPS-TNT Express konglomerátumnak.

TNT Express ugyanakkor leszögezte, hogy a változások a UPS-TNT összeolvadást követően még legalább egy évig nem fogják érinteni a társaság Liége repülőtéren üzemelő központjának működését és a UPS is jelezte, hogy hosszú távú tervekkel rendelkeznek a liége-i hubbal kapcsolatban.

A TNT Airways repülőgépei rendszeres vendégek Ferihegyen. (TNT Airways Boeing 737-45D(F) OO-TNP) Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!