Megvált a Corsairben lévő többségi tulajdonától a német-angol TUI Group, a francia társaságot egy német befektetői csoport vásárolta meg, amely első lépésként a flotta egységesítését jelentette be.

Az ATW Online a társaság közlésére hivatkozva azt írta, a TUI egyelőre nem adja el minden részesedését, a többségi tulajdont biztosító csomagot értékesítik az Intro Aviationnek, és 27 százalékot egyelőre megtartanak.

Az értékesítés okairól szólva a társaság azt írta, semmilyen szinergiát nem sikerült találni, amelyből mindkét fél profitált volna, bár a TUI idő közben fókuszpontot váltott, a légitársasági szegmenstől a hotelek és tengerjáró utak felé fordította inkább figyelmét.

Közleményükben is jelzik, hogy figyelmüket elsősorban a turizmus felé fordítják, az új szegmensekben növelik jelenlétüket, a nem fő tevékenységi körbe tartozó üzletekből pedig kivonulnak, ez pedig a Corsair javát is szolgálja majd – összegezte a lépést Fritz Joussen TUI-vezér.

Fotó: Corsair Facebook

Az eladás után a TUI megtartja másik öt légitársaságát, amelyek Belgiumban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Svédországban vannak bejegyezve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A német Intro Aviation 2016-ban jelent meg a légiközlekedési piacon, amikor részesedést vásárolt a dél-koreai Aero K diszkont startup cégben és az ír CityJetben.

A hosszútávú járatokra specializálódott Corsair jelenleg 4 Airbus A330-ast és 3 Boeing 747-est üzemeltet. A flottát azonban a tulajdonosváltást követően a németek a Flightglobal szerint egységesítik, amellyel csökkenthető az üzemelés költsége. Kivonják a 26 éves Boeing 747-eseket a flottából, helyüket bérelt Airbus A330neók veszik át, hozzájuk régebbi A330-asok is csatlakoznak, összesen hat példány.