Befejeződött annak az ideiglenes poggyászosztályozó épületnek a bontása, amit a SkyCourt építkezés kezdete előtt emelt a repülőtér betonján – közölte a Budapest Airport.

A repülőtér forgalmi előterén évek óta álló és a SkyCourt hatalmas üveghomlokzatán át a kilátást akadályozó szürke csarnokot 2009-ben azért emelték, hogy az építkezés idején helyet adjon az ideiglenes poggyászosztályozó gépsoroknak.

A bontást és az áthelyezést követően az utasoknak hamarosan sokkal szebb rálátásuk lesz a repülőtéri forgalmi előtér életére, mint eddig valaha.

Valóban szebb lesz a kilátás a SkyCourt-ból.

Már csak a helye látszik annak a szürke könnyűszerkezetes csarnoknak, ami a SkyCourt megnyitása óta csorbította a zavartalan kilátást a budapesti repülőtér forgalmi előterére az új terminálépületből.

A SkyCourt éppen azért kapott mintegy 20 méter magas üveghomlokzatot, hogy a repülőtér pezsgő életének lenyűgöző látványát tárja az utasok elé, amíg a járatra várnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sátrak helyett az újrahasznosított könnyűszerkezetes épületet használhatják majd a fapadosok

A Budapest Airport még tavaly nyáron kérte meg bontási engedélyt az épületre, amit ezúttal jóval távolabb, az egyszerűsített, gyalogos beszállókapukat kiegészítve állítanak fel újra a repülőtéren. Ezzel nem lesz tovább szükség az ideiglenes sátrakra sem az előtéren.

Az építési költségeket annak révén is csökkentette a Budapest Airport, hogy egy már meglévő csarnok elemeit tudta „újrahasznosítani”. A könnyűszerkezetes épület a 2A előterének szélén segíti majd a gyalogos beszállítást az ezt igénybevevő légitársaságok számára. Ennek a beszállítási formának köszönhetően a tavalyi évben a Budapest Airportnak sikerült 50 %-kal csökkentenie a repülőtéri kapacitások számlájára írható késéseket, emiatt pedig tovább nőtt a járatok pontossága a budapesti repülőtéren.

Csak a hűlt helye maradt a csúnya szürke bádogépületnek.

Az ideiglenes poggyászosztályozó csarnok elbontásával nemcsak a lenyűgöző látvány tér vissza, hanem hamarosan újra használatba kerül egy, korábban a helyhiány miatt leállított utashíd is. Ennek eredményeként a 2B Terminálon várhatóan márciustól 5 db, a 2A Terminálon pedig 4 db közvetlen hídkapcsolat áll rendelkezésre az utasok számára, amennyiben a légitársaság ezt a beszállítási formát választja.

„A régi poggyászkezelő csarnok elbontásával végre kívül és belül is elérjük azt a látványt, amit a SkyCourt tervezésekor megálmodtunk” – mondta el a Budapest Airport részéről Stephan Schattney, a 2. Terminál fejlesztését irányító műszaki igazgató. Hozzátette: „Utasainkat biztosan lenyűgözi az a változás, amely révén a jövő héttől még közelebbről kapnak betekintést a repülőtér nyüzsgő, mindennapi életébe a SkyCourt impozáns üveghomlokzatán át.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!