11 év után megszünteti közvetlen Lisszabon – Budapest járatát a TAP Portugal. A járatok már 2016. április 4-től kikerültek a foglalási rendszerekből.

A TAP Star Alliance festésű Airbus A320-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A TAP Star Alliance festésű Airbus A320-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)

A portugál légitársaság magyarországi képviseletének vezetője, Szolnok Péter az Origo kérdésére megerősítette, hogy április 4-től leállnak a TAP budapesti járatai.

Hozzátette, hogy a légitársaság minden marketingtevékenységét felfüggeszti Magyarországon. A budapesti mellett a Lisszabon Bukarest, Zágráb, Göteborg és Hannover, valamint a Portó Barcelona, Brüsszel, Róma járatokat is megszünteti a TAP március végével.

A járat megszűnését követő dátumokra repülőjeggyel rendelkező utasokat a cég más, első sorban a Star Alliance szövetségen belül működő légitársaságok járataira foglalja át, például bécsi átszállással.

A légitársaság a járat megszüntetését az új tulajdonos stratégiai döntésével indokolta, annak ellenére, hogy elmondásuk szerint a járat jól teljesített és az idei foglalási mutatók is kedvezően alakultak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A budapesti repülőtér közvetlen összeköttetése Lisszabonnal nem szűnik meg, azonban – a jelenlegi állás szerint – április 4-től már csak a Wizz Air diszkont légitársaság járataival, hetente két alkalommal, hétfői és pénteki napokon juthatnak el a magyar utasok a portugál fővárosba. A Dél-Amerikába utazóknak pedig más alternatíva után kell nézniük.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!