Május 28-án repülhetett az utazóközönség utoljára Boeing 767-200-assal a United járatain. Az utolsó példány, az N68159 lajstromjelet viselte, és már át is repülték az arizonai Goodyear repülőtérre – írja cikkében a CH Aviation portál.

A United Airlines volt az első légitársaság, amely 1982-ben a Boeing 767-200-as típust üzembe állította. A most kivonásra került 200-as szériát leszámítva még további 35 darab 300-as, és 16 darab 400-as változatra a jövőben is számít a légitársaság, hiszen szélestörzsű flottája egyik legfontosabb típusáról van szó.

A helyszín sokunk számára ismerős lehet, hiszen ez az a repülőtér, ahol a Malév Boeing 737-600-as repülőgépeit is tárolták, majd szétszedték. A United 767-es gépére viszont valamivel szebb jövő vár, ugyanis némi átalakítás után az orosz UTair légitársaság veszi bérbe.

A rövid törzsű 767-esektől egyébként már sokkal korábban elbúcsúzott volna a légitársaság, ha a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nem parancsolja földre a Boeing 787-eseket, melyek a kiöregedő típust lettek volna hivatottak leváltani. A Dreamlinerek újbóli üzembe állítása viszont véglegesen rányomta a pecsétjét a kivonásról szóló iratokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!