Életet mentett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/B termináljának poggyászfelvételi csarnokában elhelyezett defibrillátor és egy utas, aki késedelem nélkül beteg utastársa segítségére sietett – közölte lapunkkal az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat.

Ilyen defibrillátor készülékek vannak elhelyezve a repülőtér 14 pontján. (Fotó: AMS) | © AIRportal.hu

Ilyen defibrillátor készülékek vannak elhelyezve a repülőtér 14 pontján. (Fotó: AMS)

A 2/B terminál azon részén, ahol az érkező utasok a feladott csomagjaikat vehetik fel, minden előzetes tünet nélkül egy idős külföldi utas összeesett és eszméletét veszítette a múlt hét második felében.

A várakozó utasok közül egy 30 év körüli magyar fiatalember rögtön az eszméletlen utas segítségére sietett, aki azt észlelte, hogy a beteg légzése leállt, pulzusa nincs.

A csarnokban kihelyezett félautomata defibrillátor segítségével azonnal megkezdte a beteg újraélesztését és mellkaskompressziót is végzett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat pár perccel ezt követő kiérkezésekor a beteg légzése és keringése visszatért.

A szakemberek ezt követően megkezdték a beteg ellátását és állapotának stabilizálását, lélegeztetést alkalmaztak, melyet követően a beteget átadták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helyszínre riasztott rohamkocsijának, akik az utast a Dél-Pesti Kórház Intenzív osztályára szállították.

A budapesti repülőtér területén összesen 14 darab újraélesztő készülék van elhelyezve, melyek gyors alkalmazása nagy mértékben javíthatja a betegek túlélési esélyeit. Az ilyen esetekben az azonnal (1-2 percen belül) megkezdett újraélesztés kulcsfontosságú, a készülékek alkalmazása nem igényel semmilyen szakértelmet.

AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat repülőtéri rohamkocsija. (Fotó: AIRportal) | © AIRportal.hu

AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat repülőtéri rohamkocsija. (Fotó: AIRportal)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!