Július 2-án elindította legújabb az Amerikai Egyesült Államokba irányuló közvetlen járatát az Austrian Airlines, amely ezentúl a hét öt napján közlekedik Bécs és Newark között Boeing 767-300ER típusú gépeivel.

Az Austrian Airlines az idei nyári menetrendje szerint hetente 33 közvetlen járatot üzemeltet Észak-Amerikába, köztük New Yorkot immáron két repülőtéren is elérhetővé téve az utazóközönség számára. Newarkba a hét öt napján, míg a Kennedy repülőtérre továbbra is minden nap közlekednek az osztrák nagygépek, ezzel heti 12 járatot kínálva Bécs és New York között.

Aztán ott van még a napi Washington D.C. járat is, amelyet a kapacitásnövelés érdekében júliustól állítottak B-767-300ER-ről B-777-200ER típusra, valamint a chicagói és torontói vonal is, Boeing 767-300ER gépekkel. Chicagót tavaly májusban indította az Austrian, kezdetben heti ötszöri sűrűséggel, de a járat olyan jól teljesített, hogy idén május 1-jétől napi lett belőle.

Egykor magyar gép is repült Newarkba
Ma már csak történelem, de egykor a Malévnek is voltak newarki járatai. A magyar nemzeti légitársaság, amikor közvetlen a gyártótól rendelt két darab Boeing 767-200ER típusait átvette 1993. május 29-én elindította első menetrendszerű járatát New Yorkba, Budapest – Róma – Newark útvonalon. 1994 májusától viszont a Delta Air Lines-szal kötött együttműködés eredményeképp a Malév már közvetlenül repült, és onnantól kezdve a JFK repülőtérre.

Karsten Benz, az Austrian Airlines kereskedelmi igazgatója a járatnyitás kapcsán elmondta, az észak-amerikai térségbe indított expanziójukból évente százezres utasforgalom többletre számítanak, amelynek mintegy felét, ötvenezer utast Newark hozhat.

Mivel egy hosszú távú járat sosem csak a direkt forgalomról szól, az Austrian Airlines amerikai partnerével, a United Airlines-szal igyekszik kiterjedt csatlakozási lehetőségeket kínálni a kontinensen, miközben az Államokból a közép-kelet-európai térségbe utazók számára az Austrian Bécset ajánlja elosztó-központként, ahonnan Prágába, Bukarestbe és Budapestre is könnyedén el lehet jutni, akárcsak délebbre, Belgrádba, Szkopjébe, vagy Szófiába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bizonyára véletlenül, de a magyar főváros egyébként kimaradt a légitársasági közlemény felsorolásából, pedig a Liszt Ferenc repülőtérrel szemben a Schwechatról induló és oda érkező észak-amerikai járatok legalább annyira fontosak lehetnek – lévén a földrajzi közelségből adódóan, valamint hogy Budapestről jelenleg egyáltalán nincsenek közvetlen járatok Amerikába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!