Panama is felkerült az Air France palettájára – a légitársaság ugyanis heti három járatot indít a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Panamába. Az Air France-KLM ezzel a desztinációval megerősítette vezető pozícióját a dél-amerikai és a karibi térségben. A kínálat bővülése a Copa Airlines-szal való együttműködésnek köszönhető, amelynek központja a panamai Tocumen nemzetközi repülőtér.

A november 25-e óta már működő útvonalon Boeing 777-200 típusú repülőgépek közlekednek, amelyeken 309 ülőhely található – 35 a Business, 24 a Premium Economy és 250 az Economy osztályon.

A hétfőn, csütörtökön és szombaton közlekedő járatok 13:30 órakor indulnak a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről és helyi idő szerint aznap 18:30 órakor érkeznek meg Panamavárosba, míg visszafelé 22:00 órakor indulnak, és másnap 14:10 órakor érkeznek meg.

Panamába az Air France mellett a KLM is indít járatokat, napi szinten az amszterdami Schiphol repülőtérről, így még több csatlakozási lehetőség áll a két légitársaság ügyfeleinek rendelkezésére, hiszen a Copa Airlines központjául szolgáló Tocumen repülőtérről tovább utazhatnak többek közt Costa Ricába, Ecuadorba, Guatemalába és Nicaraguába is.

A Panamában tapasztalható gazdasági növekedésnek köszönhetően számos nagyszabású projekt indult be a fővárosban: 2014-ig kiépítik a metróhálózatot, 2015-ig bővítik a Panama-csatornát, és megkezdik a turizmus fejlesztését is az országban. Ráadásul több mint nyolcvan multinacionális vállalat székhelyének ad otthont az ország, amelyek innen irányítják karibi, illetve közép- és dél-amerikai tevékenységüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air France-KLM a közép- és dél-amerikai, illetve a karibi térséget tekintve az első helyen áll a kínált férőhelyek számát illetően. A 2013-2014-es téli szezonban 25 desztináció szerepel palettájukon ebből a régióból, és hetente összesen 200 járatot indítanak a párizsi Charles de Gaulle, illetve az amszterdami Schiphol repülőterekről.

Frédéric Gagey, az Air France elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az Air France folytatja terjeszkedését azokon a területeken, ahol gyors ütemben fejlődik a gazdaság. Ez a bővülés, amely a „Transform 2015” projektünk része, egyfajta motorként szolgál a vállalat növekedéséhez. A panamavárosi útvonal létrehozásával megerősítettük vezető pozíciónkat a karibi, közép- és dél-amerikai térségben.” Hozzátette: „Erősítjük jelenlétünket a térségben, és a Copa Airlines-szal való együttműködésünknek köszönhetően számos átszállási lehetőséget biztosítunk a panamai Tocumen repülőtéren.”

„Ez a kapcsolat kulcsfontosságú a turizmus fejlesztésénél. Panama egy gyorsan fejlődő centruma a légiközlekedésnek, mely összeköti a világ többi részét Közép- és Dél-Amerika, illetve a Karib-térség államaival. Sőt, méretéhez képest maga az ország is rendkívül gazdag a változatos látnivalókban. Ezek közé tartoznak a karibi és csendes-óceáni tengerpartok, az ország harmincöt százalékát kitevő nemzeti parkok, a hét különálló régió, melyet különböző őslakosok laknak, és a Darien esőerdő, mely a második legnagyobb a féltekén az Amazonas-medencében található mögött – mindezek, és még több látnivaló várja a látogatókat Panamában.

Panamaváros kereskedelmi és pénzügyi központként is fejlődik, ráadásul a Panama-csatorna nagyszabású fejlesztése is a végéhez közeledik és az üzleti utazók száma is emelkedik. Nagy örömmel üdvözöljük az Air France-t Panamában, és biztos vagyok benne, hogy egy hosszú, gyümölcsöző kapcsolat kezdetének vagyunk most tanúi, mely nagyon előnyös lesz mindkét fél számára.” – fogalmazott az együttműködésről Salomon Shamah, Panama idegenforgalmi minisztere.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!