Bevezető jellegű fedélzeti Wi-Fi szolgáltatást kínál két szélestörzsű repülőgépének fedélzetén az Air France – KLM. A francia és a holland légitársaság ma először indított olyan járatokat, amelyeken a vezeték nélküli internet előnyeit is élvezhetik az utasok. A szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe.

Az Air France – KLM is ráérzett, hogy a mai utasok már egyre nehezebben vannak meg internet nélkül, különösen ha több órás, hosszú távú járatokról van szó, ezért most próbaként egy-egy Boeing 777-300ER típusú gépük fedélzetére felszereltették a Panasonic Avionics által kínált Wi-Fi közvetítő rendszert.

A szolgáltatás minden komfortosztályon rendelkezésre áll, de költségtérítéses. A próbaidőszakban lehet óránkénti, vagy a teljes út időtartamára érvényes internet hozzáférést igényelni. Célszerű a komplettet választani, mert az 19.95 euróba kerül, míg a másik 10.95 euró óránként. Cserébe okostelefonon, laptopon, táblagépen és Wi-Fi kompatibilis mobiltelefonon is adott a böngészés, e-mailezés és SMS küldés lehetősége.

A vállalat egy külön fedélzeti weblapot is készíttetett, amelyen saját szórakoztató csatorna szerepel, TV-adásokkal, hírekkel, járat-, és desztináció információs adatokkal. Ennek eléréséért nem kell fizetni, de minden további internet tevékenység díjköteles, amelyet bankkártyával, vagy telefonon keresztül lehet kiegyenlíteni. Az Wi-Fi hálózat internet szolgáltatása a felszállást követően 20000 láb magasságtól aktív.

A fedélzeti Wi-Fi két, az Air France AF012-es Párizs – New York, valamint a KLM KL757 Amszterdam – Panama közötti járatain indult, de más útvonalakon is elérhető lesz az év hátralévő részében. A légitársaság mindeközben pedig azon van, hogy minél több információt, tapasztalatot és visszajelzést gyűjtsön utasaitól annak érdekében, hogy miként szélesíthetik ki a szolgáltatást a jövőben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!