Ma reggel pontosan 08:00-kor, a 31L futópályára leszállva megérkezett Budapestre az Air Serbia, szerb nemzeti légitársaság budapesti járata. Az Air Serbia a nyári menetrend életbe lépésével naponta közlekedik a szerb és a magyar főváros között ATR-72 típusú, 66 személyes légcsavaros-gázturbinás repülőgépekkel.

Kapcsolódó cikk, előzmény Márciusban érkezik Budapestre az Air Serbia

Ismét van közvetlen légi összeköttetés Belgrád és Budapest között, miután az Air Serbia szerb nemzeti légitársaság megkezdte menetrendszerű járatainak üzemeltetését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. (Korábban egészen a megszűnéséig a Malév üzemeltetett Budapest-Belgrád napi járatot.)

A járatot az Air Serbia új design-jának megfelelően átfestett korszerű és takarékos ATR-72-es típusú gép teljesítette. A mai ceremoniális értelemben vett nyitójáratot a ferihegyi betonon Rade Drobac, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nikowitz Oszkrár belgrádi magyar nagykövet, Szlobodan Ztamenkovics, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte. A hagyományoknak megfelelően az új járatot a repülőtéri tűzoltók „diadalív-vízsugárral”, a személyzetet pedig a Budapest Airport képviselői ajándék tortával üdvözölték.

Az Air Serbia új járata fontos hiányt tölthet be mind az üzleti utazók, mind a turisták körében, hiszen Belgrádon keresztül nemcsak a balkáni államok, hanem Dél-Európa és a Közel-Kelet fontos városai is elérhetővé váltak. Ráadásul egy sor budapesti központú magyar és nemzetközi vállalat utazói számára, immár nemcsak Bécsen vagy Münchenen keresztül lehet eljutni a térségben lévő partnercégekhez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Serbia budapesti járatának ünnepélyes fogadása. A képre kattintva galéria nyílik!
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


„Szerbia és Magyarország hagyományosan jó kapcsolatot ápol, ezért igen nagy öröm számunkra, hogy most közvetlen napi járattal köthetjük össze a két fővárost.” – mondta Dane Kondić. Az Air Serbia vezérigazgatója hozzátette: „A budapesti útvonal újranyitása az üzleti és a szabadidős utasoknak egyaránt igen kedvező, hiszen a közvetlen repülőjárat jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé a vasúttal vagy az autós utazással szemben. Az új járat ráadásul kiváló átszállási lehetőségeket biztosít a magyar utasoknak Belgrádon keresztül Európába, illetve más fontos globális célállomásokra.”

„Hosszú közös előkészítő munka végén kerülhetett fel a pont az „i”-betűre a mai járatnyitással. A Budapest Airport számára nagyon fontos volt, hogy Belgrád ott legyen a naponta választható uticélok listáján.” – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „Biztosan állíthatom, hogy az új belgrádi járat sikerre van ítélve, rövid idő alatt nagyon népszerű lesz mind a magyarországi, mind pedig a szerb utazók körében.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!