A hétvégén elindult a Brussels Airlines első olyan járata, amelyet az ír CityJet légitársaság Szuhoj Superjet 100 (SSJ100) repülőgépe teljesített. Az osztrák főváros repülőterére hétfőn reggel érkezett meg az első Superjettel teljesített Brussels Airlines járat.

A Brussels Airlines úgynevezett wet-lease konstrukcióban, azaz személyzettel, karbantartással és biztosítással együtt bérli az ír légitársaság több Superjet repülőgépét, melyek közül legalább egyet már át is festettek a belga légitársaság festésébe.

A szerződésre az Avro RJ100-as regionális repülőgépek kivonása miatt volt szüksége a Brussels Airlinesnak.

Az elmúlt hónapokban teljesen a Lufthansa irányítása alá került cég stratégiája szerint ugyanis fokozatosan kivonják a regionális gépeket a flottájukból, melyeket wet-lease alapon bérelt kapacitással helyettesítenek. A hosszabb távon az Eurowingsbe betagozódó cég csak A320-as családba tartozó típusokat fog majd üzemeltetni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Superjet International | © AIRportal.hu

Forrás: Superjet International


A CityJet a repülőgépeinek wet-lease (vagy másképpen ACMI – Aircraft Crew Maintenance & Insurance) szerződések keretében, más légitársaságok számára történő bérbeadására szakosodott cég, mely az orosz regionális típus első – és eddig egyetlen – Európai Uniós üzemeltetője.

Az ír cég 2016 júniusa óta repüli a típust, jelenleg négy Superjetet üzemeltetnek. Várhatóan április-májusban további két példány csatlakozik majd a flottájukhoz, az év végéig összesen öt darab átadását tervezi a gyártó az írek által összesen megrendelt 15 darabból. Ezekből két gép, két éves szerződéssel a Brussels Airlinesnak fog járatokat teljesíteni.

A Brussels Airlines által korábban közzétett információk szerint

a Superjetek Budapestre nem fognak járatokat teljesíteni. A régióban Bécsbe, Prágába, Karkkóba és Varsóba repülnek majd az orosz gyártású regionális utasszállítók a bérleti szerződés időtartama alatt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!