Már a próbaüzem folyik Budaörsön a légimentők új központi bázisán. A kormányzati, önkormányzati valamint az üzleti szféra közös beruházásában készülő létesítmény építéséhez Százhalombatta 5 milliós anyagi támogatást nyújtott.

Ezen a héten, 2010. január 15-én, pénteken 11 órakor adják át a Magyar Légimentők budaörsi központi légimentő bázisát, amellyel biztosítható a közép-magyarországi régió és a szomszédos megyék teljes lefedése. Százhalombatta Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2009 júniusában tárgyalta a Budaörsre építendő bázis támogatását, amely során 5 millió forintos anyagi segítséget szavazott meg. Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója személyesen köszönte meg a képviselők döntését. Százhalombatta mellett az Egészségügyi Minisztérium, a budaörsi és a törökbálinti önkormányzat, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Vodafone Magyarország biztosította a beruházás anyagi hátterét. A bázist Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, Wittinghof Tamás Budaörs polgármestere és Dr. Túri Péter a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja átadni.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 2009. július 1-től látja el feladatát, az OMSZ Légimentő Kht. teljes jogutódjaként. Nyolc európai szabványú helikopterével képes arra, hogy Magyarország területét a lehető legnagyobb mértékben lefedje hét állandó bázisáról. Ezzel lehetővé téve a lakosság csaknem egészének 15 percen belüli helikopteres mentéshez való hozzáférését és biztosítva így az esélyegyenlőséget.

Ezzel kapcsolatban annyi kérésem lenne hozzátok, hogy akinek van esetleg jó fotója az új bázis építéséről, akár a már elkészült bázisról, vagy valamelyik budaörsi medicopterről, az legyen szíves küldje el nekem, és ha egy nagy köszönömöt elfogad, akkor kitenném a http://www.szazhalombatta.hu-ra. Ez a hír is ott fog megjelenni, most írtam. :) Jó lenne illusztrálni valamivel… Segítségeteket! Előre is köszönöm. (ba.norbert.89 kukac gmail.com) Természetesen a készítő neve is szerepelni fog a hír végén! :)

Norbi

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!