Elkészült a Cessna Aircraft legújabb, közepes méretosztályú üzleti repülőgépének, a Citation Latitude első prototípusa – tudta meg a Flightglobal hírportál.

Az amerikai gyártó wichitai létesítményének ajtaján január 20-án kigurult az első Citation Latitude első, egyelőre még nem teljesen kész prototípusa. A festetlen példányról több helyről hiányoztak a burkolati elemek, valamint a szerelőnyílások fedelei. A Pratt&Whitney Canada PW306D erőforrásokkal ellátott masinát a szerelőcsarnokból történő kigurulást követően lehajtóművezték, majd egy rövid gurulópróbát is végrehajtottak vele.


A most bemutatott prototípus várhatóan 2014 közepén teljesíti szűzrepülését, majd a szükséges tanúsítványok megszerzését követően a szériapéldányok 2015-től állhatnak forgalomba.

A Cessna komoly szerepet szán legújabb fejlesztésének, mivel az számos, a közepes méretű üzleti gépek piacán formabontó jellemzővel bír. Az utazósebesség, a hatótávolság, valamint a kabin berendezése is saját kategóriájában egyedülállóvá teszi a las vegasi National Business Aviation Association 2011-es találkozóján bemutatott típust.

Forrás: Stephen Trimble

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!