Jól halad a Bombardier CSeries földi terhelési tesztekre szánt prototípusának végszerelési programja, a gép törzse összeillesztésre került – jelentette be legfrissebb közleményében a kanadai repülőgépgyár.

A szerelési munkálatok a Bombardier St-Laurent-i (Québec) üzemében zajlanak és a hírek szerint valóban jó ütemben haladnak hiszen nemrég, szeptember 2-án számoltunk be róla, hogy kezdetét vette az első Bombardier CSeries végszerelése és a gyártó ma már be is jelentette, hogy a “nulladik gép” meghatározó része, a törzs összeillesztésre került. Robert Dewar, a CSeries-program vezetőjének tájékoztatása szerint a gép még szeptemberben elkészül, hogy októberben elindíthassák a terhelési próbákat.

Amint kezdetüket veszik a földi statikai tesztek igen komoly, a tűrőképesség határait feszegető terhelési próbáknak teszik ki a sárkányt annak érdekében, hogy a legszigorúbb üzembehelyezési és biztonsági kritériumoknak is megfeleljen a típus.

A kompozit anyagok felhasználásával készülő repülőgép-szerkezeten olyan terheléseket szimulálnak, mint amelyek fel-, és leszállás, valamint különböző, normális és szélsőséges repülési manőverek közben érhetik a gépet.

Mindeközben az első repülőképes tesztgép gyártása is jól halad. A gyáriak közlése szerint a gép legfőbb komponensei már majdnem elkészültek és a tervek szerint szeptember végére meg is érkeznek a végszerelő üzembe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Pierre Beaudoin, a Bombardier Inc. vezérigazgatója júniusban úgy nyilatkozott a kanadai The Vancouver Sun napilapnak, hogy 2012 végére tervezik az CSeries prototípusának szűzrepülését.

A gyártó vezető tisztségviselői szerint egy esetleges 3-6 hónapos késés sem befolyásolná érdemben a 2013 végére tervezett forgalomba helyezési, illetőleg első gépátadási céldátumot.


Forrás: bombardiervideos’ YouTube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!