Fedélzet felújítási programba kezdett Airbus A330-200-as típusain a Gulf Air, amelynek eredményeképp az első gép már vissza is érkezett a Bahreini Királyságba, a légitársaság ugyanis Kanadában végezteti a teljes flottán várhatóan az év végéig végbemenő átalakítási munkálatokat.

Kapcsolódó cikk, előzmény Átszervez a Gulf Air

A Gulf Air januárban indította a programot. A mintegy 20 millió dollár összértékű beruházás során a légitársaság az Avianor, a Zodiac Aerospace, valamint a B/E Aerospace cégekkel kötött megbízási szerződéseket, hogy az A330-as flotta fedélzete teljes megújuláson essen át.

Ennek első eredményét, az első A330-as hazaérkeztét ünnepelte július 22-én a légitársaság a Bahrain International repülőtéren, ahová két-osztályos elrendezésben összesen 214 utas szállítására alkalmasan érkezett vissza az A9C-KD lajstromú gép. Az új konfiguráció szerint a B/E Aerospace által vállalt Falcon Gold Class üzleti zónában 30-an, míg a Zodiac Aerospace által kivitelezett Economy osztályon 184-en foglalhatnak helyet.

A legfontosabb újítások közé tartozik, hogy a business osztályon a mai elvárásoknak megfelelően ággyá alakítható foteleket telepítettek, de a turistán is alapvetően újak az ülések, és a fedélzeti szórakoztató rendszert is korszerűsítették a magasabb színvonal érdekében, így minden üléshez saját érintőképernyős monitor került, a drágábbik zónában 15, a kevésbé drágábbikon 9″-os átmérővel.

A megújuló A330-as fedélzet videó bemutatója


Forrás: Gulf Air YouTube Csatorna

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Gulf Airnek jelenleg összesen 5 darab A330-200-as típusa van aktív szolgálatban. A Rolls-Royce Trent 700 hajtóművekkel szerelt gépek közül a másodikat, amely felújításon esik át a tervek szerint augusztus elején kapja vissza a légitársaság. A teljes kabincsere pedig várhatóan az idei év utolsó negyedévére megy végbe.

Az A330-200-as az A340-300-asok 2012-ben történt kivonása óta a Gulf Air legnagyobb típusa, amely általában Londonba, valamint Bangkokba teljesít rendszeresen járatokat, ami még inkább érthetővé teszi a nívósabb kabin termékekre való törekvést.

Az 1950 óta fennálló Gulf Air aktuális gépparkjának másik két típusa, az Airbus A320-as (16db) és az A321-es (6db), de a társaságnak – noha 2012-ben a nehéz piaci helyzetre hivatkozva némileg visszanyeste, de Boeing 787-8-as és további A320-as típusokra, köztük az új hajtómű opciós szériára is van érvényes rendelése.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!