Elkészült a Qatar Airways első Airbus A380-as óriásgépének függőleges vezérsík-festése. A jellegzetes Oryx minta az európai repülőgépgyár hamburgi üzemében került felfestésre.

Elkészült a Qatar Airways leendő első Airbus A380-800-as óriásgépének első és az elsők között talán rögtön leglátványosabb alkotóeleme, a hatalmas Oryx mintát viselő, 14.6 méter magas függőleges vezérsík.

A Qatar Airways összesen 10 darab Airbus A380-ast rendelt. Sorrendben a tizenegyedik üzemeltetője lesz a típusnak, amikor 2014 elején átadásra kerül az első, a tervek szerint 517 üléses katari Superjumbo, amelynek végszerelését még ebben a hónapban megkezdik a toulouseiak.


Az Akbar Al Baker vezette légitársaság 2003-ban kötelezte el magát az Airbus legnagyobb típusa mellett, amikor két gépre írtak alá megrendelési szerződést, amelyet 2007-ben további hárommal egészítettek ki. 2011 novemberében pedig újabb igénnyel léptek fel a katariak, amikor jelezték, hogy még öt darab A380-ast vásárolnak az Airbustól – ezzel 10 gépre növelve a rendelésállományt.

Az első A380-ast eredetileg már idén átvette volna a Qatar Airways, de az új dohai repülőtér átadásának késedelme miatt a vállalat egyébként igen szigorú vezérigazgatója kivételesen nem siettette az Airbust a gép elkészítésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!