Elkészült az első lengyel Dreamliner festése. A LOT Polish Airlines első Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépe szeptember 29-én gördült ki az everetti repülőgépgyár festőhangárjából.

A LOT Polish Airlines várhatóan november közepén veszi át első, legújabb generációs, kompozit anyagokból készülő Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét. A lengyel nemzeti légitársaság Európában elsőként fogja forgalomba állítani a típust.

A vállalat összesen 8 darab Boeing 787-8-ast rendelt. Az első, SP-LRA lajstromú gép szeptember 29-én gördült ki az amerikai repülőgépgyár festőhangárjából. A LOT vezérigazgatója szerint korábban bejelentett, november közepére tervezett gépátvétel a jelek szerint valóban tartható lesz. A festés elkészültét követően még alapos rendszerellenőrző teszteknek vetik alá a gépet, aztán jöhet csak az átadás.

A pontos átadás-átvételi dátum egyelőre nem ismert, de az első gyakorló járatot Varsó és Prága között 2012. december 14-ére tervezi a LOT. A személyzet gyakorlatszerzése érdekében a típust először rövid távú, európai útvonalakon fogja üzemeltetni a légitársaság.

A budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér is a kiszemelt LOT B787 gyakorló célpontok egyike, így az előzetes információk szerint 2013. január 11./12./13./14-én az esti 531/532-es járatokat a lengyel Dreamliner fogja teljesíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AIRportal.hu érdeklődésére miszerint várható-e, hogy a típust esetleg valamelyik Budapestre közlekedő napközbeni járaton is szolgálatba állítják, a varsói sajtóosztály válasza szerint nincs esély.

Fotók: Boeing Company/LOT

Ajánlott cikkünk: Novemberben veszi át első Dreamlinerét a LOT (AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!