December végén az Eirtech Aviation shannoni üzemében elkészült a Qatar Airways első oneworld légiszövetségi festést viselő Airbus repülőgépe, egy A320-200-as. Ez a flotta harmadik ilyen arculatú utasgépe, összesen négy lesz.

A Qatar Airways 2013. október 30-án vált a oneworld légiszövetség teljes jogú tagjává, amely bizony a flotta küllemét illető kötelezettségekkel is jár, de a dohai légitársaság igazán nem adott okot, sem alkalmat késedelmi felszólításokra, ugyanis már a csatlakozási ceremóniára, amelyet az újonnan épült Hamad repülőtéren tartottak elkészítették első oneworld festésű gépüket, egy Boeing 777-300ER típust, méghozzá azt az A7-BAA lajstromjelűt, amely annak idején, 2007-ben az első ilyen gépe volt a vállalatnak.

Az ötcsillagos légitársaság már akkor jelezte, flottájának négy repülőgépét készül oneworld egyenruhába bújtatni, két szélestörzsű Boeing 777-300ER és két keskenytörzsű, a rövidebb útvonalakon közlekedő Airbus A320-as típust.


A festések elkészültének sorrendjében a második, az A7-BAB lajstromú, 2007-ben átvett B-777-300ER volt, amely tavaly november végén váltott oneworld színekre. A beígért két Airbus közül pedig december végén, az írországi Shannonban gördült ki először speciális szövetségi festéssel az A7-AHL lajstromú, 2011-es évjáratú A320-232-es.

A Qatar Airways eddigi oneworld gépeinek mindegyike előzőleg a légitársaság hagyományos festésmintájával működött, de nem kizárt, hogy rövidesen egy olyan A320-as csatlakozik a flottához, amely szolgálatba állásától kezdve szövetségesi mintát visel. Erre esélyes a nemrég festésre repült A7-AHV lajstromú gép, amely ráadásul már Sharklet szárnyvégekkel kerül majd dohai bázisára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Katari Boeing 777-esekkel aligha, de az Airbus A320-as családdal annál inkább lehet találkozni a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, hiszen a légitársaság napi rendszerességgel közlekedik a magyar fővárosba, így esélyes, hogy előbb-utóbb a speciális festésű Airbusok valamelyike hamarosan hazánkban is tiszteletét teszi – a lelkes repülőgépfotós spotterek vélhetően nagy örömére.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!