Elkészült a Thai Airways International első Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgépének festése. A négyhajtóműves óriságép a hétvégén gördült ki az európai repülőgépgyár hamburgi üzemének festőhangárjából.

A Thai Airways International a kilencedik légitársaság lesz, amely szolgálatba állítja az Airbus A380-ast. A vállalat összesen 6 Superjumbóra adott le megrendelést. Az első gép, amely a HS-TUA lajstromot viseli Bangkok és európai nagyvárosok között fog közlekedni.

Az átadás azonban még várat magára. A festés és a kabin installáció ugyan elkészült, de még hátra vannak a földi ellenőrző tesztek, amelyeket szintén Hamburgban fognak végezni és, amelyek során alapos vizsgálatnak vetik alá az összes fedélzeti rendszert, köztük a légkondicionálót, a konyhákat, mosdókat, a kabin világítást, az üléseket, és a fedélzeti szórakoztató rendszert is.

Az első thaiföldi A380-as átadására a megszokott módon az Airbus-központban, Toulouse-ban kerül majd sor, várhatóan az idei év harmadik negyedében.

Legutóbb márciusban tudósítottunk a Thai Airways A380-asáról, az akkor még festetlen, illetőleg egész pontosan csak a vezérsíkján festett Superjumbo először emelkedett a magasba. A repülőgép ekkor repült Toulouse-ból Hamburgba, hogy elvégezzék rajta a fedélzet kiépítését, valamint a külső festési munkálatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első Thai A380-as (Fotók: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!