Elkészült az Interjet légitársaság első Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépének festése. Az első gép, amely február 11-én gördült ki a velencei központú SuperJet International festőhangárjából idén tavasszal állhat szolgálatba a mexikói vállalat flottájában.

Tegnap, gyönyörű napfényes időben gördült ki a festőhangárból az Interjet légitársaság első, 95023 gyári számú SSJ-100 típusú repülőgépe. A low-cost modellben működő mexikói légitársaság az első nyugati megrendelője és üzembeállítója az orosz gyártmányú típusnak. A vállalat összesen 20 darab Superjetet rendelt. A gépek mindegyike 93 üléses kialakításban érkezik az Interjet flottájába.

Az Interjet leendő első SSJ-100-asa RA-97002 gyári lajstrommal tavaly októberben érkezett meg Velencébe, a SuperJet International központjába, ahol a nyugati megrendelőknek szánt gépek, a Pininfarina stúdió tervezte kabinberendezését, külső festését, valamint műszaki és ceremoniális értelemben is vett átadási procedúráit végzik.

Az Interjet légitársaság első SSJ-100-asa Velencében. (Fotó: SuperJet International)


Az első gép festésének elkészültével párhuzamosan a komszomolszki repülőgépgyárból, ahol az SSJ-100-asok végszerelése történik megérkezett Velencébe az Interjet második gépe is. Az olaszországi létesítményben tehát hamarosan megkezdődnek a 95024-es gyári számú Superjet véglegesítési munkálatai is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Interjet pilótáinak Full Flight Simulator-os (FFS) felkészítési programját március elején kezdi meg a velencei SSJ-100-as kiképző központ.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!