A Superjet International facebook közösségi oldalán közzétett fotó tanúsága szerint elkészült a Yakutia első Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépének festése. A jakutszki légitársaság Oroszország második Superjet üzemeltetője lesz.

Sikeres sarkvidéki teszten van túl a Szuhoj Superjet – adtuk hírül idén áprilisban, amikor az orosz repülőgépgyár RA-97005 lajstromú gépével egy hetes berepülési programot teljesített, igazolandó a típus szélsőséges körülmények közötti üzembiztosságát.

A tesztprogram Oroszország szibériai területén, a Jakutföldön található Tikszi katonai bázison zajlott. A berepülést konkrét igényre hajtotta végre az orosz gyártó, ugyanis a Yakutia ekkor már leendő üzemeltetőként foglalkozott a típussal. A légitársaság számára nélkülözhetetlen volt annak bizonyítása, hogy a Superjet avionikai és navigációs rendszerei igazán zord időjárási körülmények között is megállják helyüket.

Az elsősorban orosz belföldi járatokat repülő Yakutia flottája két darab Superjet 100-ast fog számlálni. A vállalat oroszföldön a nemzeti légitársaság, az Aeroflot után a második üzemeltetője lesz a típusnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!