Elkészült a Swiss International Air Lines első új arculatot viselő Airbus A340-300-as típusának a festése – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a svájci légitársaság illetékese.

A HB-JMK lajstromú Airbus a Swiss flotta első A340-300-asa, amely a tavaly januárban bevezetett új festésminta szerint került átfestésre. A svájci nemzeti légitársaság 2012. január 11-én mutatta be első olyan repülőgépét, az újonnan átvett HB-JHK lajstromú A330-300-ast, amely már az új Swiss logoval érkezett a flottába.


Egyelőre még nem nyert hivatalos megerősítést, de sajtóértesülések szerint a svájci légitársaság várhatóan Boeing 777-300ER típussal váltja a ma már kevésbé takarékos négyhajtóműves A340-eseit.

A Swiss flottája összesen 15 darab A340-300-ast számlál. A jelek szerint nem spórol a gépek átfestésén a vállalat, azaz nem várja meg, amíg az A340-esek váltótípusai 2017 tájékán megérkeznek, hiszen addig még legalább négy évet várni szükséges. A svájciak pedig köztudottan adnak az igényes megjelenésre és az egységes arculatra, ezért az ütemezett műszaki karbantartás alá vont gépeket egyúttal folyamatosan át is festetik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nagy Swiss logo illeszkedik a mai trendbe, amely szerint egyre több légitársaság vált nagyobb és feltűnőbb cégjelzésre gépein. (Fotó: Markus Guler / Swiss)


Az Airbus A340-300-as a Swiss-flotta jelenlegi zászlóshajója. A 11000km-es hatótávval bíró típust három osztályos elrendezésben, összesen 219 utas szállítására alkalmasan üzemelteti hosszú távú járatain a vállalat; 8 első-, 47 business-, és 164 turista osztályú ülés elrendezésében.

A most átfestett HB-JMK lajstromú gép 1997-es gyártású, 2007 óta szolgál a Swiss flottájában, előtte az osztrák nemzeti légitársaság, az Austrian Airlines üzemeltette OE-LAK azonosítóval.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!