Megújult kabinbelsővel üzemelnek tovább a Qantas Boeing 767 típusú repülőgépei. Az ausztrál légitársaság 20 millió dollárt szánt rá, hogy 15 gépén megújítsa fedélzeti szolgáltatásait. A 767-esek azonban csak 2015 közepéig maradnak szolgálatban, helyüket folyamatosan A330-asok veszik át.

Korszerűsítő kabinfelújítást hajtott végre kijelölt Boeing 767-300ER típusú gépein a Qantas. Az ausztrál légitársaság vadonatúj bőr bevonatú business ülésekkel, minden utas számára elérhető fedélzeti szórakoztató rendszerrel, új kabin kárpitozással és burkolati elemekkel, valamint megújult világítással várja utasait.

A Qantas Boeing 767-esei elsősorban belföldi járatokon közlekednek, Perth, Sydney, Melbourne, Brisbane, Darwin, Canberra, Adelaide és Cairns szerepelnek a célállomások között. A honolului járat az egyetlen nemzetközi, ahová 767-es teljesít járatot.

A vezeték nélküli hálózaton keresztül elérhető fedélzeti szórakoztató rendszer kiépítését a Panasonic végezte. Mindkét komfortosztályon utazók több mint 200 órányi kínálatból válogathatnak, de az év végére mintegy 350 órásra készül felduzzasztani a TV-programokat, mozifilmeket és természetesen zeneszámokat is tartalmazó repertoárját a légitársaság.

A Qantas belföldi járatokat teljesítő szélestörzsű flottája két típusra, a Boeing 767-esre és az Airbus A330-asra épül. A géppark összesen 20 B-767-est számlál, de 5 gépet, amelyek még az idén távoznak a flottából már nem újítottak fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 767-esek forgalomból való kivonását 2015 közepéig bezárólag tervezik megvalósítani az ausztrálok.

A Business Class új bőrülései. (Fotó: Qantas)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!