Ma vette át az első Airbus A330-300 típusú utasszállító repülőgépét abból a 18 darabos rendeléséből a Garuda Indonesia, amelyet 2011-2012 folyamán adott le az európai gyártó számára. Az új, Rolls-Royce Trent 700 hajtóművekkel szerelt gépek a flotta modernizációját szolgálják és elsősorban ázsiai, közel-keleti, valamint óceániai útvonalakat fognak teljesíteni.

Megérkezett a Garuda Indonesiához a legújabb Airbus A330-300-asaik első példánya. A 18 gépes rendelésből a legnagyobb egyösszegű részt az indonéz nemzeti légitársaság tavaly áprilisban tette, amikor 11 darab A330-300-asra írt alá vásárlási szerződést Jakartában.

A Garuda a jakartai és denpasari (Bali) bázisairól tervezi üzemeltetni az új gépeit. Az elsődleges célállomások ázsiai, közel-keleti és óceániai városok lesznek.

A típus fedélzetét két komfortosztállyal konfiguráltatja a légitársaság, amely a Business osztályon 36 ággyá is alakító ülést kínál. A Garuda szándéka, hogy prémium minőségű szolgáltatást nyújtson a kabinban, ezért a turista osztályt is tágasan, 84 centiméteres (fejtámlától fejtámláig mért) üléstávolsággal rendezteti be. Az itt elhelyezett ülésszámról azonban nem adott tájékoztatást a vállalat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Garuda legújabb A330-300 típusú gépe. (Fotó: Airbus)


A mai napon az Airbus toulouse-i bázisán átvett A330-as több, összesen 25 gépet számláló Airbus-flottához csatlakozik, amelyben 16 darab, a hosszú távú járatokon szolgálatot teljesítő A330-200-as mellett 9 darab belföldi és regionális útvonalakon repülő A330-300-as is szerepel.

A Garuda Indonesia flottája jelenleg több mint 100 repülőgéppel rendelkezik, de a Quantum Leap névre keresztelt modernizációs program előirányzott tervei szerint 2015-re már 194 darab géppel működik a légitársaság.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!