Napjainkban az európai gyermekek sokkal előbb találkoznak más népek, országok kultúrájával, szokásaival, hiszen közel 60 százalékuk már a 10. születésnapja előtt utazott repülővel az easyJet és a TNS kutatócég közös felmérése szerint.

Európa legnagyobb közlekedési hálózata és a TNS szerint új utazó generációt köszönhetünk, a 10 év alatti “világutazókat”. Az elmúlt 20 évben a sokat változó utazási és repülési trendeknek köszönhetően az emberek többször és olcsóbban utazhatnak külföldre és számos új úti cél is elérhetővé vált a gyermekek számára is.

A két cég felmérésének eredményeiből kiderül, nem csak azok a gyermekek jutnak el korán külföldre, akik családjában az utazásnak hagyománya van, hiszen a megkérdezett gyermekek szüleinek 60 százaléka nem utazott más országokba a 10. születésnapja előtt.

• az európai gyermekek fele már utazott repülővel a 10. születésnapja előtt
• a gyermekek szüleinek 60 százaléka, az nagyszüleik 70 százaléka nem járt külföldön 10 éves kora előtt
• a világjáró gyerekek 35 százaléka már négyszer, 10 százaléka pedig hatnál is többször járt külföldön 10. születésnapja előtt

Peter Duffy, az easyJet marketing igazgatója elmondta, az új, fiatal utazóközönség megjelenésében az alacsony árak, a mindenki számára eléhető utazás játszott nagy szerepet. “A kutatás eredményei rámutatnak a pozitív változásokra, melynek során Európában megjelenhet egy új generáció, a “világutazók”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A mai fiataloknak már sokkal nagyobb tapasztalatuk van az utazás terén, mint szüleiknek, hiszen ők már azzal a hozzáállással nőttek fel, hogy a nemzetközi utazás egyszerű és elérhető. Gyakran csak egy ’miért is ne?’ gondolat vezérli őket, amikor jegyet foglalnak Berlinbe, Párizsba. Ez egy igazi forradalom!” – foglalta össze a jelenséget Peter York, angol újságíró, író.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!