A tervezettnél egy hónappal korábban, március 15-én vezeti be legújabb szélestörzsű típusát, a Boeing 787-8-ast Mexikóváros és London-Heathrow közötti útvonalán az Aeroméxico légitársaság.

Kapcsolódó cikk, előzmény Mexikóban az első Dreamliner

Előrébb hozta Boeing 787-es típusának londoni járatteljesítését az Aeroméxico, amely az eredetileg tervezett április 16-i dátumhoz képest már március 15-én megjelenik Dreamlinerével a londoni Heathrow repülőtéren.

A legújabb kompozit generációt képviselő típus eleinte hetente kétszer fog közlekedni a brit fővárosba, majd május 17-től a mexikói Dreamlinerek már háromszor fordulnak meg egy héten Londonban.

A Dreamliner-üzemben lesz egy kis szünet is, mivel az Aeroméxcio április 1-je és 15-e között nem Boeing 787-eseivel teljesíti majd az útvonalat, amelyen egyébként jelenleg Boeing 767-200ER típusok közlekednek.

A menetrend szerint a Boeing 787-es odafelé éjszaka 23:30-kor indul Mexikóvárosból és 16:15-kor landol Londonban, ahonnan 23:30-kor száll fel és hajnali 05:50-kor érkezik vissza bázisára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aeroméxcio 2013 augusztusában vette át első Boeing 787-8-as típusát, amelyből együttvéve eddig három darab áll szolgálatban. A SkyTeam szövetséget Közép-Amerikában erősítő légitársaság összesen 19 darab Dreamlinert rendelt flottája számára, ezek között a hosszított törzsű, 9-es széria is szerepel, amely várhatóan 2016-ban jelenik meg a gépparkban.

A Boeing 767-es típusok váltására érkező 787-esek 8-as verzióján a fedélzet két komfortosztályt kínál: 32-en az üzleti és 211-en a turista osztályon foglalhatnak helyet a mexikóiak konfigurációja szerint.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!