Csaknem két hónappal azután, hogy a Lufthansa Cargo szolgálatba állította legújabb teherszállító típusát, a Boeing 777-est, a két-hajtóműves óriásgép már első ázsiai járatteljesítésén is túl van. Az indiai Mumbai városa az első a kontinensen, ahol a német légitársaság cargós triplahetese megfordult.

Most először teljesített járatot ázsiai célállomásra a Lufthansa Cargo vadonatúj típusa, a Boeing 777-es, amely január 9-én, csütörtökön, a cég közlése szerint mintegy hét órás repülést követően érte el Mumbait, fedélzetén csaknem 90 tonna teherárút szállítva az indiai nagyvárosba.

A Boeing 777F tavaly novemberben jelent meg a Lufthansa Cargo flottájában. A legelső gép, a D-ALFA lajstromú a hónap hetedik napján érkezett meg Frankfurtba, és az első kereskedelmi járat november 19-én közlekedett New York JFK repülőterére, rá nyolc napra pedig a második, D-ALFB is csatlakozott flottához.


A légitársaság a géppark modernizációja érdekében összesen 5 darab Boeing 777 Freightert rendelt magának, amelyből jelenleg kettő áll szolgálatban, de rövidesen a harmadik és negyedik gép is meglesz. Az ötödik azonban majd csak 2015-től áll majd a 18 darab McDonnell Douglas MD-11F típussal is működő vállalat rendelkezésére.

A Lufthansa Cargo elsődlegesen észak-amerikai útvonalain kívánja üzemeltetni az új, nagyteljesítményű Boeing típusát, de annak mintegy 9000 km-es hatótáv teljesítménye könnyedén lehetővé teszi más irányokba, így akár a Távol-Kelet felé való alkalmazását is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!