Megnyitotta új elosztóközpontját a koppenhágai repülőtéren a FedEx. Az új létesítmény a Dániából, Finnországból, Norvégiából és Svédországból érkező, illetve ezen országokba küldött szállítmányok elosztó- és átrakópontjaként működik. A FedEx Express, a világ legnagyobb expressz szállítója öt év alatt már kilencedik új telephelyét avatja a régióban.

A FedEx Express egyik repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A FedEx Express egyik repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

„Dániai központunk még közelebb hozza a skandináv ügyfeleket a világ többi részéhez. Egy helyre tudtuk koncentrálni a futárszolgáltatást, a vámkezelést, a küldemények szortírozását és a légi szállítást, ami jelentősen javítja skandináviai szolgáltatásunk minőségét. Különösen büszke vagyok arra, hogy a központ a beruházási döntés bejelentését követő alig több mint egy éven belül teljesen működőképessé vált” – hangsúlyozta David Canavan, a FedEx Express európai műveleti alelnöke.

„A koppenhágai repülőtér fekvése ideális az elosztóközpontunk számára, mert kiváló szállítási infrastruktúrát biztosít, és könnyen elérhető Svédországból is. A létesítmény kulcsfontosságú szerepet játszik növekedési stratégiánkban az öreg kontinensen, ahol 2011 óta több mint száz új telephelyet létesítettünk” – tette hozzá.

Észak-Európában – Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban – az utóbbi időben folyamatos gazdasági növekedés tapasztalható. Az előrejelzések 2016-ban átlagosan két százalékos GDP-bővüléssel számolnak a régióban. Ez a tendencia a FedEx Express szállítási adataiban is tükröződik. 2014. június és 2015. május között az ezekből az országokból Európa más államaiba feladott küldemények száma több mint 24 százalékkal nőtt a megelőző 12 hónap adataihoz viszonyítva.

Észak-Amerika gazdasági szempontból egyre komolyabb szerepet játszik az észak-európai országok gazdaságában: 2014. június és 2015. május között a skandináv országokból Észak-Amerikába feladott küldemények száma 22 százalékkal növekedett a bázisidőszakhoz képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A koppenhágai repülőtér ideális földrajzi elhelyezkedése révén a legnagyobb észak-európai légi átrakóközponttá vált Észak-Amerika és a Közel-Kelet között. 2015-ben több mint 370 ezer tonnányi szállítmány tranzitforgalmát bonyolította le a repülőtér. Az új FedEx létesítmény lehetővé teszi a légiszállítási volumen további növekedését. Ez Dániának és a koppenhágai reptérnek egyaránt nagyszerű hír” – mondta Thomas Woldbye, a koppenhágai repülőtér vezérigazgatója.

Az új 8.000 négyzetméteres létesítmény óránként 3.300 csomag szortírozását teszi lehetővé, hetente 18 FedEx Express légijáratot és 170 tehergépkocsit szolgál ki, és 36 kézbesítő járművel rendelkezik. A FedEx Express közel 120 fős csapata dolgozik a helyszínen. A létesítmény a repülőtéri cargo térségben található, közel a Svédországba vezető Öresund hídhoz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!