Ma ünnepli első Boeing 787-esének átvételét a Hainan Airlines. Az egykor a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre is közlekedő kínai légitársaság összesen 10 darab Dreamlinert rendelt.

Nagyszerű nap ez a Hainan Airlines számára, mivel a legfejlettebb technológiájú, üzemanyag takarékos típus csatlakozik ma flottánkhoz – nyilatkozta Mu Weigang, a Hainan Airlines alelnöke. A 787-es lehetővé teszi számunkra, hogy új észak-amerikai járatokat nyissunk Pekingből és egyedülálló, keleti stílusú ötcsillagos repülési élményt nyújtsunk utasaink számára – tette hozzá.

A flotta legújabb típusa a kínai főváros, Peking és Hajnan tartomány székhelye, Hajkou között kezdi szolgálatát. A belföldi gyakorlatot követően pedig az útvonalhálózat észak-amerikai célállomásai felé veszi útját: Seattle, Toronto, valamint Chicago lesznek az elsődleges desztinációk, ahová Dreamliner repül, de később újabb amerikai járatok nyitásában is kulcsszerepet szán a Hainan a 787-esnek.


A Hainan Airlines összesen 10 darabot rendelt a típuscsalád 8-as szériájából. Más Dreamliner típusváltozatra egyelőre nincs foglalása a társaságnak. A gép kétosztályos elrendezésben összesen 213 utas szállítására alkalmas: 36-an a business, míg 177-en a turista osztályon foglalhatnak helyet. Előbbi üléselrendezése 2-2-2, utóbbié 3-3-3-as séma szerinti. Minden üléshez 15″-os érintőképernyős monitor és elektromos csatlakozóaljzat jár, az üzleti osztályon USB porttal is kiegészítve.

Flottáját tekintve a Hainan Airlines Kína negyedik legnagyobb légitársasága. Gépparkja jelenleg 106 darab Boeing repülőgépet számlál. A Skytrax besorolása szerinti ötcsillagos légitársaság egyelőre nem verte túl nagy dobra új típusának érkezését. Más cégekkel ellentétben sem honlapján, sem közösségi média oldalain nem hozott létre külön, a Dreamlinert köszöntő felületet, vagy reklámkampányt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!