Szombaton vette át első olyan Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépét a Saudi Arabian Airlines, amelynek fedélzete három komfortosztályt kínál. Az eddigi kínálatot vadonatúj First Class szolgáltatással bővítette a légitársaság.

Május 18-án vette át legújabb Boeing 777-es repülőgépét a Saudia. A HZ-AK17 lajstromú 777-368(ER) újítása, hogy fedélzetén immáron három komfortosztályt kínál. A Guest és a Business Class mellett az utasok First Class szolgáltatást is igénybe vehetnek a hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas típuson.


A Saudia 1997 óta üzemelteti a Boeing repülőgépgyár legnagyobb teljesítményű kéthajtóműves típusát. A flotta szombat óta 30 darab 777-est számlál. Ennek túlnyomó része, 23 gép a 200-as széria megnövelt hatótávú változata. A fennmaradó 7 gép pedig -300ER típus.

A szaúdiak szeretnék minél inkább kihasználni a 14490km hatótávú gép teljesítményét, ezért a jelenlegi New York-i és washingtoni járatok mellett Los Angelest és Torontót nézték ki, mint új desztinációkat az észak-amerikai kontinensen.

A Boeing rendeléslistáin még 21 gép szerepel a Saudia számára. Ebből 13 darab további 777-es típus és nyolc darab 787-es Dreamliner.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!