Az első repülés élményét ajándékozza annak a 120 kiválasztottnak az Aerolíneas Argentinas, akik jelentkeztek az argentin légitársaság legújabb közösségi programjára. Az első járat szombaton száll fel, a flotta egyik vadonatúj Boeing 737-800-as Next Generation típusával.

Az argentin flottának jelenleg összesen 13 darab Boeing 737-800-asa van. A képen a legújabb, szeptemberben átvett gép köszöntése látható. (Fotó: Aerolíneas Argentinas) | © AIRportal.hu

Az argentin flottának jelenleg összesen 13 darab Boeing 737-800-asa van. A képen a legújabb, szeptemberben átvett gép köszöntése látható. (Fotó: Aerolíneas Argentinas)

A “Mi Primer Vuelo”, vagyis az első repülésem programra a légitársaság egy külön internetes oldalt hozott létre, amelyen keresztül az aspiránsok leadhatták jelentkezésüket. A légitársaság a határidőt követően mintegy 7600 fős tömegből választotta ki az első százhúsz szerencsést, akik részt vehetnek a szombaton esedékes repülésen.

A nem mindennapi kezdeményezés keretében az Aerolíneas Argentinas-flotta egyik Boeing 737-800NG típusa a Buenos Aires-i Aeroparque Jorge Newbery repülőtérről fog felszállni utasaival, majd egy körülbelül húsz perces a város feletti repülést követően ugyanide tér vissza.

Mariano Recalde, az Aerolíneas Argentinas elnök-vezérigazgatója szerint a jelentkezők számából ítélve egyértelmű a program sikere. Mint elmondta, folytatni tervezik azt az ország minden egyes tartományra kiterjesztve az esélyt, továbbá iskolai és alapítványi keretek között is szeretnék elérhetővé tenni a megismerkedés lehetőségét az első repüléssel, és nem utolsó sorban a nemzeti légitársasággal. Az Aerolíneas Argentinas így törekszik közelebb hozni a repülés világát azok számára, akiknek eddig még soha nem adatott meg, hogy repülőre üljenek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Magyarországon, a főváros nemzetközi repülőteréről utoljára 2012-ben a Ryanair légitársaság szervezett hasonló jótékonysági programot, négy általános iskolai osztály számára. Azóta egyetlen légitársaságtól sem kerekedett ilyen ötlet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!