Hosszú évekig tartó engedélyeztetést követően 2014. augusztus 27-én végre felszállhat az első menetrend szerinti “Seaplane” járat a horvátországi Splitből, mely egyedülálló Európában.

Így néz ki a terminál. (Forrás: European Coastal Airlines) | © AIRportal.hu

Így néz ki a terminál. (Forrás: European Coastal Airlines)

A légitársaság egyelőre csak egy repülőgéppel, a 9A-TOA lajstromjelű, DeHavilland Twin Otter 300-6 repülőgéppel teljesíti járatait.

A repülőgép egyszerre maximum 19 utast tud szállítani. A cég egyelőre még csak napi négyszer repül menetrend szerint a közeli Hvar szigeten található Jeslá-ba.

A következő szezonra a desztinációk és a flotta bővítése is várható, Jelsa és Hvar mellett a Split-hez közeli szigetekre is kínál majd járatokat a European Coastal Airlines.

A légitársaság a népszerű Twin Otter mellett Grumman G-21 Goose repülőgépeket is üzemeltet majd. A légitársaság járataira a European Coastal Airlines honlapján már 2014. augusztus 26-tól elindult a jegyfoglalás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég létesítményeit egy egészen egyedi koncepció szerint tervezi, várók és terminál épületek helyett az utasok egy mediterrán jellegű teraszra érkeznek meg (képünkön) és ott várhatják a gépük indulását kellemes koktélok mellett.

A cég járataira 13 eurós induló ártól lehet jegyet foglalni egy útra, így aki szeretné kipróbálni a vízről történő felszállás és vízre történő leszállás élményét, mostantól elérhető áron megteheti azt, összekötve akár egy horvátországi nyaralással.

Elstartolt a European Coastal Airlines

Forrás: Eddy Meštrović – Edostuff – Youtube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!