A berlini Nemzetközi Turisztikai Börzén (ITB) hivatalosan elindult a jegyértékesítés a Eurowings 2015. október 25-től közlekedő rövid és hosszú távú járataira. A Eurowings interkontinentális járatai a Köln/Bonn Repülőtérről indulnak, a legolcsóbb jegyek hosszú távú járatokra útvonalanként már 99,99 eurós ártól foglalhatók. Az első járatok a Karibi-térségbe, Dubaiba és Thaiföldre indulnak.

Az ’új Eurowings’ azon a sikeres Germanwings koncepción alapul, amely szerint a Germanwings egy innovatív, minőségi, diszkont modellben működő légitársaságként és diszkont márkaként pozícionálta magát Németországban és egész Európában.

Most erre épülve a diszkont termékportfólió a kontinensen belüli és interkontinentális, ponttól pontig utazások szegmensével bővül, azaz a Eurowings ernyő márkaként fogja össze az eddigi európai és belföldi útvonalak mellett az interkontinentális városok közötti és nyaralóhelyekre induló járatokat. A 2015/16-os téli menetrendben már megtalálhatók a Dubaiba, a thai Bangkokba és Phuketre, valamint a Karibi-térségben található Varaderóba, Bridgetown-ba és Punta Canaba közlekedő járatok.

Az ’új Eurowings’ interkontinentális útvonalain a hosszú távú utakra tervezett Airbus A330-200 gépek repülnek majd. A következő téli szezont kezdetben két A330-as típusú repülőgép teljesíti, a flotta pedig néhány éven belül fokozatosan 7 repülőgépre bővül. A gépeket a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyesvállalataként működő SunExpress Deutschland saját légiutas-kísérő és pilóta személyzetével működteti Eurowings márkanév alatt. Az ’új Eurowings’ Németországon kívüli első állomáshelye Bécsben lesz. A flottabővítés első lépéseként a 2015/16-os téli szezonban két Airbus 320-as repülőgép kezdi meg a működést európai útvonalakon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Letisztult és modern lett az Eurowings új külseje. (Fotó: Lufthansa Group) | © AIRportal.hu

Letisztult és modern lett az Eurowings új külseje.
(Fotó: Lufthansa Group)


„Az ’új Eurowings’ stratégiánkkal szeretnénk megerősíteni pozíciónkat a ponttól-pontig utazási szegmensben” – mondta Karl Ulrich Garnadt, a Lufthansa ügyvezető igazgatója és a Lufthansa AG igazgatóságának tagja. „Az ‘Új Eurowings’ hosszú távú járatokat üzemeltet új márkanévvel, megfizethető árakkal és vonzó úti célokkal. Ügyfeleink joggal várják el tőlünk a magas minőségi színvonalat. A Germanwings koncepcióval már bizonyítottuk, hogy a jó minőség sikeresen összeköthető az alacsony árakkal. Az ’új Eurowings’ koncepció kiterjesztett útvonalhálózatán is ezt kívánjuk megvalósítani” – folytatta Garnadt.

Á la carte…

Az ’új Eurowings’ kontinentális járatainak tarifái megfelelnek majd a Germanwings 2013-ban bevezetett à la carte koncepciós elven működő árazásának: itt is a rendkívül népszerű „BEST”, „SMART” és „BASIC” szolgáltatások és tarifák lesznek érvényesek. A három kategóriakülönböző szintű szolgáltatáscsomagot tartalmaz. A „BEST” tarifát a legigényesebb magánügyfeleinek kínálja a légitársaság, akik nagyra értékelik a kényelmet és az exkluzivitást.

Az itt utazók a gép első részében elkülönített kabintörzsben foglalnak helyet az extra széles, nagy lábteret biztosító, kényelmes ülésekben. A szolgáltatáscsomag ezen kívül kétszeres megengedett poggyász súlyt (két, egyenként maximum 23 kg-os poggyászt), à la carte fogyasztást a fedélzeten, elsőbbségi bejelentkezést, belépést a Lufthansa várókba, valamint a törzsutas-program keretében a mérföldgyűjtés lehetőségét (HON Circle pontokat is beleértve) tartalmazza. A „SMART” tarifa 23 kilogrammos megengedett csomagsúlyt, két étkezést és alkoholmentes italokat a fedélzeten, illetve mérföldgyűjtést tesz lehetővé.

A „BASIC” tarifát választó utasok kizárólag az utazásért fizetnek és a megfizethető árú jegyen felül felár ellenében különböző szolgáltatásokat igényelhetnek egyéni igényeik szerint. A Köln/Bonn – Dubai egyszeri út például 99,99 eurós BASIC, 149,99,eurós SMART és 399,99 eurós BEST áron érhető el. Március 4-től minden járatra foglalhatók a jegyek a http://www.germanwings.com oldalon, később pedig a http://www.eurowings.com oldalon is. A BEST és SMART tarifájú utak utazási irodákon keresztül is elérhetők lesznek.

Eurowings-szel hosszú távon

Fotó: Lufthansa | © AIRportal.hu

Fotó: Lufthansa

A hosszú távú utakra az ’új Eurowings’ három vonzó lehetőséget kínál. Az exkluzív BEST tarifa vásárlói az első három sor valamelyikében, a legújabb ZIM üléseken foglalhatnak helyet, amelyek megegyeznek a Lufthansa Premium Economy osztályának üléseivel. Itt az ülések között 115 cm a távolság, az üléstámlákat 130°-os dőlésszögig akár 20 cm-rel is hátra lehet dönteni.

Emellett komfortos karfák és lábtartók biztosítják az utasok számára hosszú távon is a kényelmet. A turistajegyek SMART vagy BASIC tarifával foglalhatók. A nagyobb kényelmet nyújtó „More Comfort” lehetőség extraként foglalható, amely nagyobb üléstávolságot, takarót és párnát kínál.

A legkorszerűbb fedélzeti szórakoztató rendszer áll rendelkezésre minden interkontinentális járaton, minden tarifájú jegy esetén, amelyek kínálatát az utasok egyaránt élvezhetnek az előttük lévő ülés háttámlájába épített képernyőkön, vagy saját eszközükön keresztül, legyen az notebook, táblagép, vagy okostelefon. Minden hosszú távú járat fedélzetén lesz wi-fi elérhetőség.

A németországi és Európán belüli útvonalakat jelenleg repülő Eurowings flotta gépeit 2015 elejétől fokozatosan az ’új Eurowings’ gépei váltják majd le. A mostanáig üzemeltetett 23 CRJ 900 típusú gépeket is Airbus A320-asokra cserélik. A flotta első keskenytörzsű A320-as repülőgépe 2015. február 1-én repült Hamburból Prágába. A következő hetekben további gépek érkeznek az új flottába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!