Török hírforrások szerint egy eltérítési kísérletet követően leszállásra kényszerítették a Pegasus Airlines Harkov-Isztambul járatát a török város Sabiha Gökçen nemzetközi repülőterén. A CNN információi szerint a török közlekedési minisztérium közölte, egy ukrán állampolgár fenyegette meg a személyzetet, hogy a fedélzeten bombát helyezett el és a repülőgépet az oroszországi Szocsi felé szándékozza irányítani.

A repülőgép a fenyegetést követően eltérítésről adott jelzést a légiforgalmi irányítóknak, amely a leszállást követően biztonsági zónába került a repülőtéren. A CNNTürk hírportál szerint a PGT751-es számú, Boeing 737-800-as repülőgéppel teljesített járat fedélzetén a 2F ülésen foglalt helyet az eltérítésre készült utas, aki a hírportál információi szerint ittas állapotban volt.

A Hürriyet Daily News szerint a repülőgépet a török légierő egyik F-16-os vadászrepülője kényszerítette az isztambuli repülőtérre való leszállásra. A közlekedési minisztérium nyilatkozata szerint a repülőgépet jelenleg a biztonsági szolgálat vizsgálja át a Sabiha Gökçen repülőtéren kialakított biztonsági területen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!