Visszafestették a Wizz Air arculatának megfelelő színekbe a légitársaság HA-LXJ lajstromjelű Airbus A321-es repülőgépét, mely 2016. november 24. óta viselte a Budapest 2024 olimpiai pályázatot támogató festést.

A repülőgépet az internetes repülőgépmozgásokat figyelő oldalak adatai szerint május 6-án szombaton repülték át Budapestről a hollandiai Maastricht repülőterére. Itt működik az egyik olyan cég, mellyel a Wizz Air a repülőgépeinek festési munkáit végezteti.

Az A321-est hat nappal később, május 12-én, pénteken este repülték vissza Maastrichtból Budapestre, már a légitársaság arculatának megfelelő magenta-kék-fehér színekben.

A 2024-es olimpiai pályázatot népszerűsítő repülőgép-festés a Wizz Air HA-LXJ lajstromjelű A321-es repülőgépén. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A 2024-es olimpiai pályázatot népszerűsítő repülőgép-festés a Wizz Air HA-LXJ lajstromjelű A321-es repülőgépén. (Fotó: AIRportal.hu)

Az A321-es pénteken este állt ismét forgalomba a légitársaság Budapest – London (Luton) – Budapest járatán.

A Wizz Air a Budapest Airporttal és Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatával közösen, 2016. november 24-én, nagyszabású ünnepség keretében mutatta be a különleges, Budapest olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festéssel ellátott repülőgépét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A látványelemekben a magyar fővárost átszelő Duna folyó, illetve a Gellért-hegy tetején álló Szabadság-szobor is megjelent.

December elején a légitársaság egyik Airbus A320-as repülőgépét is átfestették az olimpiai pályázatot támogató festésbe. A HA-LYG lajstromjelű Airbus A320-as egyelőre továbbra is az olimpiai pályázat arculati elemeit viseli, azonban a pályázat 2017. februári visszavonását követően nem sokkal azt a repülőgépet külföldi bázisokra telepítették át.

Az eredeti tervek szerint mindkét repülőgép 2017. augusztus 31-ig viselte volna a különleges festést.

A repülőgép-rajongók többsége körében politikai nézettől és az olimpiai pályázatról alkotott állásponttól függetlenül rendkívül népszerű volt a két különleges festésű repülőgép.

A gyűjtők számára elérhető a HA-LXJ 1:400-as fém modellje

A repülőgéprajongók és a modell/makett gyűjtők nagy örömére az elmúlt hetekben dobta piacra az olimpiai festésű Wizz Air Airbus A321-es 1:400 méretarányú, exkluzív kidolgozású, fém (diecast) modelljét a Phoenix Models nevű gyártó. A modell partnerünknél, az AirportShop.hu webshopjában rendelhető meg korlátozott számban.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!