Embraer E-175 típusú utasszálító repülőgépeket rendelt az amerikai Republic Airways Holdings. A megrendelt gépek az American Airlines regionális útvonalhálózatában fognak járatokat teljesíteni – feltéve, hogy a csődvédelem alatt álló cég számára a bíróság jóváhagyja az üzletet.

47 darab Embraer E-175 típusra fix és további 47 gépre opciós vásárlási szerződést írt alá az indianapolisi székhelyű Republic Airways Holdings. Amennyiben a vállalat mind a 94 gépre érvényesíti rendelését az aktuális listaárak figyelembevételével az üzlet elérheti a 9 milliárd dolláros összeget is.

Az első vadonatúj E-175-ösök átadását 2013 közepére ígéri a brazil gyártó. A gépek kétosztályos elrendezésben összesen 76 utas szállítására alkalmasan lesznek beszékezve és az American Airlines regionális leányvállalatának, az American Eagle járatait fogják teljesíteni a Republic Airways üzemeltetésében.

Az Embraerek az American nemrég bemutatott, megújult festésmintájával érkeznek a flottába, de mivel a cég csődvédelem alatt áll az üzlet egésze még bírósági jóváhagyást igényel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!