Nem ismeretlen a Montenegro Airlines számára a brazil repülőgépgyártó terméke, hiszen flottájában már három E-195-ös szolgál és most a kisebb testvérrel négyre bővül az Embraer különítmény száma.

Montenegró nemzeti légitársaságának a jelenlegi hálózat bővítése érdekében vált szükségessé egy új gép beszerzése. A döntéshozók a flotta gerincét alkotó, modern brazil gépek hatékonysága miatt választották az Embraer E-190-est, mely 106 utas szállítására lett konfigurálva egyosztályos elrendezésben. A most átvett gép 4O-AOD lajstrommal került nyilvántartásba és szolgálatba állásával a régió legfiatalabb gépparkját tudhatja magáénak a kis Montenegro Airlines.

Az Embraerek mellett két korosodó Fokker 100-as is része az aktív flottának, melyek kapacitásban és gazdaságosságban is elmaradnak brazil riválisuktól. A 102 üléses holland gyártmányú gépekből ötöt vásárolt a Montenegro Airlines, de ezek közül három tárolva van a Podgorica repülőtéren.

A Montenegro Airlines a flotta folyamatos fiatalításával és az elérhető városok számának bővítésével a Balkán egy jelentős légitársaságává válhat, ehhez a modern, gazdaságos és az utazóközönség igényeit maximálisan kielégítő géppark már a fuvarozó rendelkezésére áll. A következő lépésben a vállalat tetemes adósságállományát kell rendezni, akár egy akvizíció során, melynek keretében egy nagyobb légitársasághoz kerülhet az állami tulajdonrész. Befektetési szándékát korábban már jelezte az Etihad Airways és az El Al is, de a privatizációs pályázati anyag megvásárlásától tovább, nem jutott egyik vállalat sem.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az E-190-es a podgoricai repülőtér betonján. (Forrás: Montenegro Airlines) | © AIRportal.hu

Az E-190-es a podgoricai repülőtér betonján. (Forrás: Montenegro Airlines)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!