A hét közepén, február 11-én vette át ünnepélyes keretek között az Embraer São José dos Camposban található gyárközpontjában az első E-Jet 175-ös típusát az American Airlines abból az összesen 60 darabos megrendelésből, amelyet még 2013 decemberében rögzítettek.

A hatvan gépes megrendelés első átadása február 11-én az Embraer gyárban. (Fotó: Embraer) | © AIRportal.hu

A hatvan gépes megrendelés első átadása február 11-én az Embraer gyárban. (Fotó: Embraer)
Az átadó-hangárban már egy másik American Eagle E-Jet is várakozik. (Fotó: Embraer) | © AIRportal.hu

Az átadó-hangárban már egy másik American Eagle E-Jet is várakozik. (Fotó: Embraer)
Az ünnepélyes szalagbontás. (Fotó: Embraer) | © AIRportal.hu

Az ünnepélyes szalagbontás. (Fotó: Embraer)

Amennyiben az American Airlines és leányvállalatai elégedettek lesznek a típussal bőven van utánpótlás előjegyezve. A megrendelési szerződés ugyanis további 90 darab E-175-ösre biztosít opciós foglalást.

Az American Airlines döntése értelmében a első húsz gépet a Compass Airlines veszi üzemeltetésbe, amely az American Eagle márkanévvel és arculatával szállítja majd az utasokat a fedélzeten gépenként összesen 76 (12+20+44) utasnak férőhelyet biztosítva, akárcsak, ahogy az American-csoportban eddig egyedüli E-Jet üzemeltető, a Republic Airways teszi.

Peter Warlick, az American Airlines flottafejlesztési alelnöke a gépátvétel kapcsán elmondta, az új E-175 típusuknak fontos szerepet szánnak a flottamegújítási programjukban. A business osztállyal és Wi-Fi internettel is felszerelt új Embraerek reményeik szerint kényelmes és hatékony típusai lesznek rövid hatótávú, regionális útvonalhálózatuknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Embraer 2004-ben bocsátotta forgalomba E-Jet típuscsaládját, amely azóta 45 ország 65 légitársaságánál teljesít szolgálatot, a 130 ülésesnél nem nagyobb regionális utasszállító repülőgépek piacának 62%-át birtokolva. Az ezredik legyártott E-Jet, egy E-175-ös átadásának mérföldköve 2013 szeptemberében érte a programot.

A brazil repülőgépgyár a típuscsalád sikerének jegyében 2013 júniusában jelentette be E-Jet E2 programját, amely a mai E-Jetek továbbfejlesztett, második generációs változata lesz.

Cikkajánló Indul az Embraer E-Jet típuscsalád második generációja

2013 júniusában hivatalosan is útjára indította új generációs E-Jet típuscsaládját az Embraer.

A brazil gyártó 2018-ban készül a bevezetésre. A kínálat háromféle modellből áll. A leghosszabb törzsű kivitel már az Airbus és Boeing térfelén is labdába rúghat.

Bemutató cikkünk, videóval!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!